GÜNDEM ÖZETI / 10 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Anafartalar Zaferi'nin 106. yil dönümü dolayisiyla düzenlenen törene, Çanakkale Muharebeleri Sihhiye Müzesi açilisina, turizmcilerle koordinasyon toplantisina, Troya Müzesi'nde "Ikona Takdim Töreni"ne katilacak. Bakan Ersoy, Hasan Can Kültür Merkezi açilisina, Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi Ödül Takdimi ve Aeneas Rotasi Tanitimi'na istirak edecek, bazi ziyaretlerde bulunacak.

(Çanakkale/10.00-15.00/Balikesir/17.15-21.00)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, kent merkezi ile Zara ve Imranli ilçelerinde esnafi ziyaret edecek.

(Sivas/13.30-17.25)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Istatistik Kurumu, haziran ayina iliskin is gücü istatistiklerini, süt ve süt ürünleri ile kümes hayvanciligi üretimi verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'da güvenlik güçleri ile Taliban arasinda yasanan çatismalar takip ediliyor.

2- Yunanistan'da birçok noktada çikan orman yanginlarina iliskin gelismeler izleniyor.

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda boksta altin madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'nin de aralarinda bulundugu sporcu, antrenör ve Spor Genel Müdürlügü yöneticilerinden olusan milli kafile yurda dönecek.

(Istanbul/05.20)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA