Bu Tarlada Para Geçmiyor

Amasya’nin Tasova ilesinde yasayan 67 yasindaki Nurettin Gani, bahçesinde yetistirdigi meyve ve sebzeleri herkese ücretiz dagitiyor.

Bu Tarlada Para Geçmiyor
Tasova ilesine bagli Çaydibi köyünde dedesinden kalan topraklarda sebze ve meyve yetistiriciligi yapan 5 çocuk babasi Nurettin Gani, cömertligi ile dikkat çekiyor. Tarlasinda yetisen ürünleri ücretsiz dagitan Gani, “Geçmislerinin canina degsin” duasini almakla yetiniyor.

“Babam hep derdi ‘herkes yiyecek, içecek, serbest"

Nurettin Gani, "Tarla dedemden kalma. Dedem babama, babamdan da bana kaldi. Böyle devam ediyor. Babamin orada üzüm bahçesi var. Alip yemeyene kizardi. ’Herkes alsin yesin serbest’ derdi. Babam haciydi. 1986 yilinda hacca gitmisti. Babam ’herkes yiyecek, içecek, serbest’ derdi. Ayni mirasi devam ettiriyorum. Ücretsiz hepsi. Karpuz, kavun, sogan, fasulye, biber, misir hepsi de var. Olmayan yok. Bu sene benim karpuz meshur. Herkes benim karpuzu methediyor. ’Nurettin Gani’nin karpuzu güzel’ diyorlar. Buradan gelip geçeni durduruyorum, ’alin’ diyorum. Biraz önce traktörle gidene de verdim. ’Geçmislerinin canina degsin’ demesi yeterli. Bizde para geçmiyor. Bu tarlada mahsul ücretsiz” dedi.



"Yani para ile gelsen aç gidersin”

Komsu Cemalettin Bak, “Çaydibi’nde basi dertte olan, paraya ihtiyaci olan, her türlü konuda yardim isteyen varsa Nurettin Gani’yi buluyor. Su anda bahçesinde gördügünüz hiçbir mahsul para ile satilmaz. Yani para ile gelsen aç gidersin” diye konustu.

Gani’nin ücretsiz mahsul uygulamasi herkesin duasini aliyor, takdirini kazaniyor.
Kaynak: İHA