Anne Kizin Aci Kaderi

Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde ikiz kardesini trafik kazasinda kaybeden bir kadinin ikiz kizlarindan biri de bogularak hayatini kaybetti. Ikizlerini kaybeden anne ve kizi, ayni kaderi paylasti.

Anne Kizin Aci Kaderi
Habibe Cankurt, 1979 tarihinde Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde çift yumurta ikizi Mustafa Arikan ile birlikte dünyaya geldi. Ancak ikizi Arikan, askerden geldikten sonra 29 Nisan 2003 tarihinde geçirdigi trafik kazasinda hayatini kaybetti. Ikizinden ayri bir hayat yasamak zorunda kalan Cankurt, Adana’da özel bir hastanede çalismaya basladiktan sonra 2008 yilinda evlendi. Habibe Cankurt’un bu evlilikten bir yil sonra ismini Emine Buglem (12) ve Belinay Seyma Cankurt (12) ismini verdigi ikiz kiz çocuklari dünyaya geldi. Bu yaz baslangicinda ikiz kiz kardesler, Tufanbeyli ilçesine gitti. Emine Buglem Cankurt, 10 Temmuz günü Kürebeli Yaylasinda arkadasi Irem ile birlikte Kürebeli Göleti kenarinda oynarken ortadan kayboldu. Yapilan aramalar sonucunda Cankurt’un cansiz bedeni gölette bulundu. Yapilan otopsinin ardindan Cankurt, Tufanbeyli de annesinin ikizi dayisinin yaninda topraga verildi.

Bu kez de Emine Buglem, iki kiz kardesini yalniz birakti. Ayni kaderi paylasan anne ve kiz, gözyaslarina bogulup agladi. Ikizlerini kaybeden anne kiz, birbirleriyle teselli olmaya çalisiyor.

“Kardesim beni, kizim da kardesini yalniz birakti”

Yasadiklarini drami anlatan anne Habibe Cankurt, kizinin 10 Temmuz günü gölette bogularak hayatini kaybettigini belirterek, “Ben kimseden sikayetçi degilim. Ancak göletin etrafina bir tel örgü çekilirse çocuklar düsüp bogulmaz. Bunun mutlaka yapilmasi lazim. Bir de kizimin yanina gölete düsmeden önce Irem diye arkadasi varmis. Ben ona kizimi düsürdü ya da itti demiyorum. Ancak o kizimin yanindaymis orada ne oldugunu anlatmasini istiyorum. Bu kizdan da kesinlikle sikayetçi degilim ama orada neler yasandigini anlatmasini rica ediyorum” dedi.

Cankurt, kendisinin de geride kalan kiziyla ayni kaderi yasadigini anlatarak, “2003 yilinda benim de ikizim trafik kazasinda hayatini kaybetti. Simdi de ikiz kizlarimdan biri bogularak öldü. Kardesim beni, kizim da kardesini birakip gitti. Ikimiz de yalniz kaldik” diye konustu.

Kaynak: İHA