Aniz Yangini Köylülerin Dikkati Sayesinde Söndürüldü

Balikesir’in Sindirgi ilçesi Yaylabayir Kirsal Mahallesinde çikan aniz yangini mahalle sakinlerinin yangin tankerleri ile müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

Aniz Yangini Köylülerin Dikkati Sayesinde Söndürüldü
Sindirgi ilçesine bagli Yaylabayir Kirsal Mahallesinde çikan aniz yangini mahalle sakinlerinin dikkati ve çabasi ile söndürüldü. Köyde bulunan Matematik ögretmeni Musa Kostur ve Uzman Çavus Necati Dogan mahalle muhtari Mustafa Eraslan’in yangini telefon ile bildirmesi üzerine yangin tankerini alarak Sögütlüpinar mevkiine gitti. Olay yerine gittiklerinde mahalle sakinleri çalilarla süpürerek ilk müdahaleyi yapmaya basladi.

Tankerle birlikte yangin büyümeden kontrol altina alindi. Sindirgi Orman Isletme müdürlügüne bagli arasözlerinde bölgeye intikal etmesi ile birlikte sogutma çalismalari gerçeklestirildi.

Mahalle muhtari ve mahalle sakinlerinin duyarliligi bir facianin önüne geçti.

Tatil dolayisi ile memleketinde bulunan ve yangin tankeri ile ilk müdahaleyi yapan matematik ögretmeni Musa Kostur, "Mugla’da, Türkiye’nin çesitli bölgelerinde cigerlerimizi yaniyor. Bir an bile tereddüt etmeden yangina kostuk bizde duyunca. Bu vatandaslik borcu. Çok sükür büyümeden söndürebildik" dedi.

Kaynak: İHA