Adli Tip Kurumuna 23 Personel Alinacak

Sözlü sinavlara 2020 yili KPSS'ye giren ve her kadro için aranan puan türünden en az 70 alan adaylar basvurabilecek.

Adli Tip Kurumu Baskanliginca, 14 veri hazirlama ve kontrol isletmeni, 6 saglik teknikeri (otopsi), 2 biyolog ile bir asçi kadrosu olmak üzere 23 personel alimi yapilacak.

Adli Tip Kurumu merkez ve tasra teskilatinda, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu'nun 4/A maddesi uyarinca istihdam edilmek üzere yapilacak personel alim ilani Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, Adli Tip Kurumu Baskanliginca yapilacak sözlü sinav ile 14 veri hazirlama ve kontrol isletmeni, bir asçi, 2 biyolog ile 6 saglik teknikeri (otopsi) kadrosuna alim yapilacak.

Sözlü sinavlara 2020 yili KPSS'ye giren ve her kadro için aranan puan türünden en az 70 alan adaylar basvurabilecek.

- Basvurular Kariyer Kapisi üzerinden yapilacak

Adaylar, 16 Agustos Pazartesi saat 10.00 - 27 Agustos Cuma saat 23.59 arasinda basvuruda bulunabilecek.

Basvurular "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden alinacak ve adaylar her bir kadro için yalnizca bir basvuru yapabilecek.

Basvurulari kabul edilen adaylarin KPSS P3 ve KPSS P93 puanlari esas alinarak en yüksek puandan itibaren siralama yapilacak. Üst siradan baslayarak ilan edilen kadro sayisinin 3 kati kadar aday sözlü sinava girmeye hak kazanacak.

Basvuru ve sinav sonuçlari Adli Tip Kurumunun internet sitesinden duyurulacak. Ayrica, adaylar sinava iliskin bilgilerini Kariyer Kapisi üzerinden görüntüleyebilecek.

- Sözlü sinav tarihleri daha sonra ilan edilecek

Yayimlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacagi için adaylara ayrica bir tebligat yapilmayacak.

Ilan edilen tüm kadrolar için sözlü sinavlar Adli Tip Kurumu Baskanliginin Istanbul Bahçelievler'de bulunan merkez binasinda yapilacak. Sözlü sinav tarihleri ise daha sonra ilan edilecek.
Kaynak: AA