Van'daki Selde 6 Ev Yikildi 30 Evde Hasar Olustu

Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez: 'Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ile AFAD ekipleri inceleme yapti. Bazi evlerin kullanilmayacak halde bazilarinin da hasarli oldugunu tespit etti. Yarin ekipler detayli bir hasar tespiti yapacak'

Van'in Baskale ilçesinde saganagin ardindan olusan sel nedeniyle 6 evin yikildigi, 30 evde de hasarin olustugu belirlendi.

Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit ve Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ilçeye 60 kilometre uzakliktaki Esenyamaç Mahallesi'ne gitti.

Selin hasara yol açtigi bölgede incelemelerde bulunan Bilmez, vatandaslarla görüstü, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Bilmez, iki gündür ilçede farkli yerlerde etkili olan selin hasar meydana getirdigini söyledi.

Bölgede incelemelerde bulunduklarini ve ilk andan itibaren vatandaslarin yaninda yer aldiklarini belirten Bilmez, söyle konustu:

"Meteoroloji, birkaç gün daha bölgede yagisin etkili olacagini bildirdi. Biz de mahallelilerimizi uyardik. Bugün öglen saatlerinde Esenyamaç Mahallemizde ciddi bir selin meydana geldigini ögrendik. Evlere zarar verdigini ögrenir ögrenmez, birçok kurumumuzdan araçlar bölgeye sevk edildi. Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ile AFAD ekipleri inceleme yapti. Bazi evlerin kullanilmayacak halde bazilarinin da hasarli oldugunu tespit etti. Yarin ekipler detayli bir hasar tespiti yapacak."

Baskale'de selin yaralarini en kisa sürede saracaklarini vurgulayan Bilmez, "Evi zarar görenler için barinma yeri ayarlandi. Bakanliklarimiz da ne gerekiyorsa yapilacagini söyledi. Biz de bütün ekiplerimizle buradayiz. Bir vatandasimiz sele kapilmis. Ilk müdahaleyi muhtarimiz yapmis. Hastanede su anda ve saglik durumu iyi. Yagislar sürecek, dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hayvanlarimizi dere yataklarinda otlatmayalim." ifadelerini kullandi.

AK Parti Van Milletvekili Gülaçar ise selden hemen sonra bütün ekiplerin bölgeye geldigini ve gerekli çalismalara basladigini aktardi.

Haberi alir almaz bölgeye geldiklerini dile getiren Gülaçar, "2 saatten fazladir yoldayiz. Yeni ulasabildik. Simdi manzarayi gördük. Biraz agir bir manzara. Hasar gören ve yikilan evlerimiz var." dedi.

- 6 ev yikildi, 30 evde hasar tespit edildi

Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Asim Solak da sel ihbarini aldiktan sonra belediye ve jandarma ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini söyledi.

Daha sonra Büyüksehir Belediyesi, Karayollari ve DSI ekiplerinin is makineleriyle yolu açma ve köyün içini temizlemeye basladigini anlatan Solak, "Yapilan ilk belirlemelere göre Esenyamaç Mahallesi'nde 5, Onikidere mezrasinda 1 evin yikildigini, 30 evde de hasar oldugunu tespit ettik. Hasar tespit çalismalari devam ediyor. 18 hayvanin da telef oldugu bilgisi var." diye konustu.

Muhtar Ayhan Korkmaz da Kaymakam Solak'in kendilerini sel konusunda uyardigini ve bu uyarilar dogrultusunda camiden de anons yaparak vatandaslari bilgilendirdiklerini belirterek, "Böylece büyük bir facia önlenmis oldu. Selden hemen sonra devletimiz tüm imkanlariyla burada oldu. Ekipler çalismalara basladi. Allah devletimize zeval vermesin. Biz, birlikte güçlüyüz." dedi.
Kaynak: AA