Sogutma Çalismalari Sürüyor

Mugla’nin Bodrum ilçesinde makilik ve ormanlik alanda ögle saatlerinde baslayan yangin, saatler sonra kontrol altina alindi. Bölgede zaman zaman meydana gelen alevlenmelere ekipler müdahale ediliyor.

Sogutma Çalismalari Sürüyor


Ilçeye bagli Umurça Mahallesi’nde ögle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin basladi.

Sicak hava ve rüzgarin etkisiyle hizla büyüyen yangin, genis bir alana yayildi. Yangina Bodrum Itfaiye Grup Amirligi, Mugla Orman Bölge Müdürlügü ekipleri karadan müdahale etti. Helikopterle de havadan söndürme çalismasi yapildi.

Yanginda TOMA’lar da kullanildi

Çevre illerden getirilen Emniyet Müdürlügüne ait 3 TOMA ile Mugla Büyüksehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi birimleri, söndürme çalismasina katildi.

Polis ve jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alirken yangin bölgesindeki çalismalara vatandaslar da yogun sekilde destek verdi. Insaat firmalarinin beton mikserleri ve pompalari da söndürme çalismalarinda kullanildi. Çalismalara ayrica AFAD, UMKE, Mugla 911 ve AKUT ekipleri de destek verdi. Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü botlari, denizden su sikarak söndürme çalismasi yapti.

Otel ve evler tahliye edildi

Alevlerin ikametlere yaklasmasi üzerine bölgedeki evler tedbir amaciyla tahliye edildi. Içmeler mevkisine dogru ilerleyen alevler, bölgedeki otel ve isyerlerine yaklasti. Bunun üzerine otel de tedbir için tahliye edildi.

Yeniden alevlenmeler oldu

Kontrol altina alinan yanginda genis bir alan zarar görürken bölgede sogutma çalismalari sürüyor. Yangin bölgesinde zaman zaman meydana gelen alevlenmelere arazözler ve TOMA’larla müdahale ediliyor.
Kaynak: İHA