Milas'ta Baslayan Yangin Bodrum'a Siçradi

Milas’in Beyciler Mahallesi’nde baslayan orman yangini, Bodrum’a siçradi. Bodrum’un Mazi Mahallesi bosaltiliyor.

Milas'ta Baslayan Yangin Bodrum'a Siçradi


Milas’in Beyciler Mahallesi’nde baslayan yangin, rüzgarin da etkisiyle hizla büyüyerek genis bir alana yayildi. Yangina, orman ve itfaiyenin çok sayida araci ile müdahale ediyor.

Yangin yerlesim yerlerine ulasinca bazi evler alevlerin arasinda kaldi. Milas’ta baslayan yangin, Bodrum’un Gökpinar Mahallesi’ne siçrayinca mahalledeki evler tahliye edildi.

Hizla ilerleyen alevler, Bodrum’un Mazi Mahallesi’ne ulasinca Mazi Mahallesi tahliye edildi. Mumcular - Mazi yolu trafige kapatildi. Mahallenin sahile dogru indirildigi ve tahliye isleminin teknelerle yapilacagi ögrenildi.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras da yaptigi açiklamada “Yukari Mazi’da vatandaslarimizi tahliye ediyoruz. Asagi Mazi Köyü’ne gönderiyoruz, sahile gönderiyoruz. Alevler Yukari Mazi köyüne dogru yaklasiyor. Biraz daha doguda Gökbel köyüne dogru da yaklasiyor. Herkesin çok dikkatli olmasi lazim. Evlerini tahliye etmek istemeyen vatandaslarimiz var. Onlar evlerinden hemen çiksinlar. Biz duman sebebiyle nefes almakta zorlaniyoruz, onun için bir an önce evlerini bosaltsinlar. Daha sonra her sey normale dönünce insallah yine geri gelecegiz. Su anda herkes alevlerle müdahale ediyor. Allah yardimcimiz olsun.”
Kaynak: İHA