ÇAYKUR, Rekor Yilini Yasiyor

ÇAYKUR, yas çay alimi, kuru çay satisi ve günlük yas çay isleme kapasitelerinde 11 bin ton ile tarihinde tüm zamanlarin rekor seviyelerine ulasti.

ÇAYKUR, Rekor Yilini Yasiyor


8 Temmuz itibariyle baslayan ikinci sürgün yas çay alimlari hiz kesmeden devam ediyor. Çay Isletmeleri Genel Müdürlügü (ÇAYKUR) hazirlikli girdigi ikinci sürgünde sel afetleri nedeniyle fabrikalarinin etkilenmesine ragmen üretimi aksamadan sürdürürken geçen yil ilk sürgünde 246 bin ton yas çay alimi yapan ÇAYKUR, bu yil ayni dönemde 314 bin 500 ton ile tüm yillarin rekor yas çay alimini gerçeklestirdi. ÇAYKUR bir diger rekoru ise günlük alim kapasitesi ile kirmis oldu. Günlük kapasitesi 9 bin 50 ton dolayinda olan ÇAYKUR buna ragmen 11 bin ton seviyelerine ulasarak yine tüm zamanlarin rekorunu kirmis oldu. ÇAYKUR’un son rekoru ise kuru çay satislarinda yasandi. ÇAYKUR, kuru çay satislarinda 90 bin ton seviyelerine ulasti.

"Ne yaptiysak çay ve üreticimiz için"

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, "Çay, bölgemiz için olmazsa olmazdir. ÇAYKUR, olmadiginda çayin bu degerinin olmayacagini biliyoruz. Ne yaptiysak ve yapiyorsak, çay ve üretici içindir. Çay, bizim için damarlarimizdaki kan gibidir. Tüm ekibimle birlikte üreticilerimiz için fedakârca çalismaya devam ediyoruz. Üreticilerimizden 1 kilogram daha fazla çay alabilmek, alim yeri ve fabrikalarimizin tam kapasite çalismalarini saglamak için yogun mesai harciyoruz. Sabah erken saatlerden gece yarilarina kadar dur durak demeden Artvin’in Kemalpasa ilçesinden Giresun’un Tirebolu ilçesine kadar olan tüm çay alim yeri ve fabrikalarda çalismalari yerinde takip ediyoruz. Bizi her daim destek veren degerli çay üreticilerimize sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA