Bursa'da Süper Enduro Sampiyonasi Heyecani

Türkiye’nin en iyi enduro motorcularinin katildigi Türkiye Süper Enduro Sampiyonasi’nin üçüncü ayagi, Bursa’nin Iznik ilçesinde yapildi. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin destekledigi yarislarda, sporcular rakipleriyle kiyasiya mücadele etti.

Bursa'da Süper Enduro Sampiyonasi Heyecani
Bursa Büyüksehir Belediyesi koordinasyonunda Iznik Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’nin katkilariyla düzenlenen Türkiye Süper Enduro Sampiyonasi’nin üçüncü ayak yarisi, Bursa’nin Iznik ilçesinde bulunan Elbeyli Er Meydani’nda yapildi. 2 gün süren yarislarda, endurocular zorlu engelleri asmaya çalisti. Yarislar, Enduro Prestij (EP), Enduro Usta (EU), Enduro Hobi (EH), Enduro Gençler (EG), Enduro Veteran (EV) ve Enduro GP siniflarinda düzenlendi.

Serbest antrenman ve siralama yarislari da izleyenlere büyük heyecan yasatti. Final yarisinda ise sporcular ekstrem parkurda hem engel hem de rakipleriyle mücadele etti.

Sampiyonanin Milli Irade Meydani’ndaki üçüncü ayaginin magazin starti, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Milletvekili Zafer Isik, Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta ve AK Parti Il Baskanvekili Ufuk Ay tarafindan verildi.

Bir sehrin tanitiminda en önemli araçlardan birisinin spor oldugunu söyleyen Baskan Alinur Aktas, her türlü spor dalina Bursa olarak ev sahipligi yapmaya çalistiklarini belirtti.

Sehre yeni spor tesis ve kompleksleri kazandirirlarini ifade eden Baskan Aktas, var olan tesislerin gereksinimlerini de Bakanlik ve farkli kurumlardan destek alarak karsiladiklarini ifade etti.

Hem gençlerin normallesmesini hem de ulusal ve uluslararasi alanda basarilar elde etmeyi amaçladiklarini dile getiren Baskan Aktas, “Hatice Kübra Ilgün bir ilki gerçeklestirdi. Bursa’dan yetismis bir sporcu ilk defa olimpiyatlarda derece aldi. Olimpiyat üçüncüsü oldu. Önümüzdeki yillarda farkli olimpiyat dereceleri de alacagiz. Bunlarin yaninda ulusal ve uluslararasi spor müsabakalarina da ev sahipligi yapiyoruz. Ilk iki ayagi Kocaeli ve Izmir’de yapilan Türkiye Süper Enduro Sampiyonasi’nin 3. Ayagini Bursa Iznik’te agirliyoruz. Iznik bundan sonraki süreçte çok daha fazla ön plana çikacaktir. Endurocular, zorlu engelleri asmaya çalisacak. Yarislarda tüm enduroculara basarilar diliyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Zafer Isik, Büyüksehir Belediyesi’nin ve Iznik Belediyesi’nin spora olan desteginin bir kez daha görüldügünü dile getirdi. Büyüksehir Belediyesi tarafindan her spor dalina oldugunu enduro motorkros sporuna da ciddi anlamda destek verildigini anlatan isik, farkli illerden gelen sporculara yarislarda basarilar diledi.

Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta, enduro yarislarinin bu sene 9’uncusunu düzenlediklerini, gençlerin birikmis enerjisini sporla attigini söyledi.

Bu spora önem verdiklerini anlatan Usta, Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle bu tür etkinliklerin daha anlamli oldugunu belirtti.

Iki gün boyunca kiyasiya süren yarislarin sonunda GP kategorisinde Deniz Memnun, Rafet Karakus ve Nazmi Malkoç derece yaparken, EV kategorisinde Nazmii Malkoç, Savas Serim ve Erdem Gülüs, EH kategorisinde Ömer Bulduk, Furkan Asan, Maksut Bucan, EU ketagorisinde Soner Metin, Ömer Demirkal, Ami Çiragöz, EG kategorisinde Mehmet Emin Musaoglu, Anil Özseker, Mert Koç, EP kategorisinde ise Deniz Memnun, Rafet Karakus, Murat Kökçü kürsüye çikti. Derece yapan sporculara ödülleri Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Nurullah Yildiz, Spor Isleri Koordinatörü Ufuk Yildiz ve Spor Isleri Sube Müdürü Emre Solak tarafindan verildi.

Kaynak: İHA