Belgrad Ormani Issizliga Büründü
Türkiye’nin çesitli yerlerinde çikan orman yanginlari nedeniyle getirilen yasaklar dogrultusunda kimsenin gelmedigi Belgrad Ormani issizliga büründü.

“Ormanlar bizim cigerlerimiz, cigerlerimiz solmasin”
Ormanlarda mangal yapmanin yasaklanmasini destekleyen Erdi Mavzer, “Çok yerinde bir karar almislar. Bu yanginlarin üzerine mangallari, semaverleri kapatmalari çok iyi olmus. Mangallardan dolayi bütün agaç dipleri de kötü durumda. Su an memnununuz, temiz hava. Hem de yanginlar bu sekilde çikmiyor. Emniyet güçlerine de çok tesekkür ediyoruz. Istemeyiz ormanlarin yanmasini, çünkü onlar bizim cigerlerimiz, cigerlerimiz solmasin” dedi.
Yasaklara uyuldugunu söyleyen Canibe Çelik, “Yangini çikaranlari siddetle kiniyoruz. Biz de önceden bildigimiz için hazirligimizi yaptik, termosa çayimizi alip geldik mangal ve semaver yasak oldugu için. Normalde buraya geliyorduk, yer bulmak imkansizdi. Bugün bombos yasak oldugu için, yanginlar çiktigi için” diye konustu.
Insanlarin bilinçli oldugunu söyleyen Halil Ibrahim, “Ormanlarin yanmasina hepimiz üzülüyoruz. Ormanlar milli servetimiz. Bu tür yerlere de gelince insan bir seyler yiyip içmek istiyor tabii, bu durumdan dolayi da üzgünüz. Eger bir kisi bunu bilinçli olarak yaptiysa gerek devlet olarak, gerek dini anlamda her türlü cezayi almasini isteriz yani. Ben buraya 5 yildir geliyorum. Hep kalabalik olurdu, ilk defa böyle görüyorum. Insanlar gelmeyerek kendince bir önlem almislar” dedi.
