Malazgirt'te Asilama Çalismasi

Mus’un Malazgirt ilçesinde asilama çalismalari kapsaminda 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda kurulan çadirda korona virüs asisi yapildi.

Malazgirt'te Asilama Çalismasi
Malazgirt 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda vatandaslarin randevusuz asi olmalari için seyyar asi çadiri kuruldu. Randevusuz asi çadirina gelen vatandaslara korona virüs asisi yaptiriliyor. Meydanda kurulan asi çadirini ziyaret eden Kaymakam Yigit Yasar Demirer, saglik çalisanlarina özverili çalismalarindan dolayi tesekkür etti. Kaymakam Demirer, “Çadirimizda asilama çalismalari bütün hiziyla devam ediyor. Vatandaslarimizin bir an evvel asilarini tamamlamasi için hedef grubuna ulasmasi lazim. Sadece belli merkezlerde, hastanelerde, aile sagligi merkezlerinin disina çikarak, vatandaslarin bizzat bulundugu her yerde asilamalari sagliyoruz. Bugün ilçemiz merkezde kurulan çadirimizi ziyaret etmis bulunduk. Ilk günlerdeki asilama rakamlarimiz gayet güzel. Asilama büyük bir hizla devam ediyor. Vatandasimizin da teveccühü bu yönde. Su an için ilçemizde asilama orani yüzde 43 tamamlanmis durumda. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu hastaliktan bir an önce kurtulmak için hedefimiz olan yüzde 70’lik oranina bayrama kadar ulasmayi ümit ediyoruz. Arkadaslarimizin da gayreti bu yönde. Insallah bu hedefimize ulasacagiz” dedi.

Malazgirt genelinde Kurban Bayrami’na kadar yüzde 70’ini asilamayi hedeflediklerini belirten Ilçe Saglik Müdürü Doktor Seyma Görçin Karaketir de, "Yaklasik günlük asilama sayimizi 150-200 olmasini hedefliyoruz. Halkimizin da güzel bir teveccühü var, onun için talep gayet iyi. Umarim hastaneye ulasamayan veya aile saglik merkezlerine gitmekte güçlük çeken halkimizin buradan geçerken, alisverisini yaparken dahi ugrayabilecegi bir merkez olarak burayi kurguladik. Herkesin saglik sistemine erisip asisini yapmasi için bu çadiri hayata geçirdik. Su an Malazgirt için asilama oranimiz yüzde 43, bunu yükseltmeye çalisiyoruz. Bayrama kadar hedefimiz yüzde 70’e ulasmaktir. Ben bir kere daha asinin bireysel degil, toplumsal bir konu oldugunu hatirlatmak istiyorum. Herkesi asiya davet etmek istiyorum. Ancak bulas zincirini ve hastaligin ilerlemesini bu sekilde durdurabiliriz. Asi su an için en önemli mücadele aracimiz. Asisini yaptirmayan 18 yas üstü herkesi buraya davet ediyorum” diye konustu.

Igneden korktugu için bugüne kadar asisini yaptirmayan 66 yasindaki Yusuf Toplayici, ilk doz asisini olduktan sonra derin bir nefes aldi. Toplayici, “Çok rahat asimi oldum. Allah razi olsun hemsire hanimdan. Ben memnun kaldim. herkesin de asi olmasini istiyorum. Çok korkuyordum, igne uzun olur diye ama uzun degilmis. O yüzden korkulacak bir sey yok” dedi.

Kaynak: İHA