GÜNDEM ÖZETI / 9 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Anadolu Masallari Silivri Masal Evi'nin açilisina, Çatalca'da Çalik Ilkokulu ile Ortaokulu'nda "Telafide Ben de Varim" etkinligine ve "Istanbul'un tarihine yolculuk" vapur gezisine katilacak.

(Istanbul/ 09.30/11.00/16.00)

EKONOMI

1- Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipliginde üçüncüsü yapilacak G20 Maliye Bakanlari ve Merkez Bankasi Baskanlari toplantisina katilacak.

(Venedik)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Diyarbakir Tekstil Ihtisas OSB ve Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Fabrikalarin Toplu Açilis Töreni'ne istirak edecek.

(Diyarbakir/17.00)

3- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, AK Parti Diyarbakir Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'na katilacak, Diyarbakir Anneleri'nin çadirini ziyaret edecek, Bismil Ovasi Tarimsal Sulama Tesisleri ile yapimi tamamlanan bazi projelerin açilisini gerçeklestirecek.

(Diyarbakir/14.00-17.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, mayis ayi ödemeler dengesi istatistikleri ile temmuz ayina iliskin piyasa katilimcilari anketini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

5- TÜIK, mayis ayi kümes hayvanciligi, süt ve süt ürünleri üretimi ile dis ticaret endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Fetullahçi Terör Örgütü'nün darbe girisiminde TRT'nin Ulus'taki yerleskesi ve Digiturk binasinin isgali davasinda, Yargitayca haklarinda verilen cezanin bozulmasindan sonra biri astsubay 37'si askeri ögrenci 38 sanigin yargilanmasina, Istanbul 24. Agir Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Istanbul /10.30)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, Sarayiçi Er Meydani'nda baslayacak.

(Edirne/10.30)

2- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'in tek erkekler yari finalinde Italyan Matteo Berrettini ile Polonyali Hubert Hurkacz, Sirp Novak Djokovic ile Kanadali Denis Shapovalov karsi karsiya gelecek.

(Londra)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA