Ak Parti'den yeni torba yasa teklifi!

Ak Parti ekonomik düzenlemeler için yeni torba yasa teklifini meclise sundu. Yeni teklife göre, terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı ya da rütbelerinin geri alınması ile ilgili tedbirlerin 31 Temmuz'dan itibaren 3 yıl ertelenebilecek.

Ak Parti'den yeni torba yasa teklifi!
Ak Parti'den yeni torba yasa teklifi!
Ak Parti yeni bir torba yasa tasarısını TBMM'ye sundu. Tasarıda terörle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin rütbelerinin geri alınması, ihracı ya da görevden uzaklaştırılmaları ile ilgili öneriler dikkat çekti.

TÜTÜN TİCARETİ YAPANLARA CEZA 1 YIL ERTELENECEK


Tütün ticareti yapanlara yönelik cezalar 1 yıl ertelenecek. Terörle mücadele kapsamında kamuda görevden uzaklaştırmayı düzenleyen kanunun süresi 3 yıl daha uzatılıyor

18 kanun ve 2 kanun hükmünde kararnamede değişiklik ön gören torba kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

KAMU GÖREVLİLERİN UZAKLAŞTIRILMASI 3 YIL UZATILABİLECEK


Yeni teklif ile terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi 31 Temmuz'dan itibaren 3 yıl uzatılabilecek.

Güvenlik korucularının ücreti asgari ücretin altında kalmayacak.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu personelinin başka kurumlara geçişini önlemek ve kurumsal hafızayı daimi kılmak amacıyla kurumda tabip ve eczacı olarak çalışanlara döner sermayeden ek ödeme yapılması öngörüldü.