Yunusemre Belediyesi Ve UNCHR Mültecilerin Yaninda

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) ile el ele veren Yunusemre Belediyesi, bir yandan mültecilerin sorunlarina egilirken bir yandan da Birlesmis Milletler ile birlikte yapilabilecek çalismalari masaya yatirdi.

Yunusemre Belediyesi Ve UNCHR Mültecilerin Yaninda
Iç savas nedeniyle ülkelerinden ayrilmak zorunda kalan mültecileri unutmayan Yunusemre Belediyesi, UNHCR ile 2019 yilinda baslattigi isbirligi ile mültecilerin sorunlarina çözüm adresi oluyor. 2019 yilindan bu yana devam eden isbirliginin Izleme ve Degerlendirme Toplantisi, Yunusemre Belediyesi Encümen Salonu’nda yapildi. Toplantiya Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürü Mehmet Ali Saygin, UNHCR Ankara Ofisi Program Birimi’nden Monica Ferrari, Koruma Birimi’nden Alara Dogankaya, Izmir Ofisinden Çagla Kaya ve Proje Asistani Beyza Keles katildi.

Toplantida 2019-2020 yillarinda tamamlanan projeler ile 2021 yilinda devam eden projeler degerlendirildi. Toplantinin 2. oturumuna projeden yararlanan kisiler de katilarak yasadiklari sorunlar ele alindi. Mülteciler, Yunusemre Belediyesi hizmetlerinden ve personellerinden memnuniyetini dile getirerek Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine tesekkür etti. Bugüne kadar yürütülen isbirliginin basariyla devam ettigini kaydeden Monica Ferrari, projelerle faydalanicilarin sorunlarinin çözüldügünü belirtti.

Ferrari açiklamasinda, “Yunusemre Belediyesi’ne özverili çalismalari, çalismalarin raporlamalari ve faydalanicilardan alinan geri bildirimler için çok tesekkür ediyor ve isbirligimizin devam etmesini umuyoruz.” dedi.

Toplantida gelecek yillarda yapilmasi planlanan projeler hakkinda da görüs alisverisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA