TSKB'den Sendikasyon Kredisi Açiklamasi

TSKB Genel Müdürü Ece Börü:'Önümüzdeki dönemlerde de yenilikçi borçlanma islemlerimiz ile çesitlenen bilanço yapimizi sürdürülebilir ve kapsayici kalkinma dogrultusunda ekonomiye destek için kullanmaya devam edecegiz'.

Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi (TSKB) 11 farkli ülkeden toplam 14 bankanin katilimiyla 192 milyon dolar tutarinda sendikasyon kredisi temin etti.

TSKB açiklamasina göre, geçen yil kasim ayinda temin ettigi ESG Risk notuna bagli kredi ile Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunda bir ilki daha gerçeklestiren TSKB, bu yil sendikasyon kredisini de sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli olarak yeniledi. Kredi anlasmasi bugün imzalandi.

Avrupa, Amerika, Asya ve Orta Dogu’dan 11 farkli ülkeden, 4’ü yeni katilimci olmak üzere toplam 14 bankanin katilimiyla 55 milyon dolar ve 116 milyon avro tutarinda iki ayri dilimde temin edilen sendikasyon kredisinin vadesi 367 gün, faiz orani yillik 175 baz puan olup, yenileme orani ise yüzde 130 seviyesinde gerçeklesti.

Koordinatörlügünü Commerzbank AG, Sürdürülebilirlik Koordinatörlügünü BNP Paribas ve Standard Chartered Bank’in yaptigi kredinin katilimcilari arasinda; ABC International Bank plc, BNP Paribas, Commerzbank AG, The Commercial Bank (P.S.Q.C.), Citibank N.A., Doha Bank, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International Bank, ING Bank NV, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Banka Kombetare Tregtare Sh.a., Intesa Sanpaolo S.p.A. ve Raiffeisen Bank International AG yer aliyor

Uluslararasi finansal kuruluslar ve kalkinma finansmani kurumlarindan sagladigi iklim, çevre ve sosyal kalkinma temali kredilerin yani sira yenilikçi borçlanma araçlariyla da sürdürülebilirlik alanindaki fon yapisini güçlendiren TSKB, Birlesmis Milletler tarafindan ortaya konulan Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’na yönelik 2030 yilina kadar 8 milyar dolar seviyesinde finansman saglamayi hedefliyor.

TSKB, 2021-2025'te bu alanlarda üretim dünyasina saglayacagi kredilerin toplam portföy içerisindeki oranini yüzde 90 seviyesi üzerinde tutmayi önceliklendiriyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Ece Börü,salginin gölgesinde geçen yaklasik 1,5 yillik bir sürenin ardindan is ve üretim dünyasinda köklü degisikliklerin temellerinin atilmaya devam ettigini belirtti.

Bu zorlu sürecin ilk aylarinda geçen yil 150 milyon dolar tutarinda sendikasyon kredisi temin etmis ardindan yilin ikinci yarisinda ülkemizde sürdürülebilirlik konusunda bir ilki daha gerçeklestirerek, ÇSY (ESG) Risk notuna bagli kredimizi temin ettiklerini animsatan Börü sunlari kaydetti:

"Bu yil da sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli olarak imzaladigimiz sendikasyon kredisinin ülke ekonomimiz açisindan oldukça degerli oldugunu düsünüyorum. Ülkemizin sürdürülebilir ve kapsayici kalkinmasindaki rolümüzü pekistirmenin ve sagladigimiz uluslararasi kaynaklarla is birligi içinde oldugumuz firmalara destek olmayi sürdürmenin mutlulugu içindeyiz. Temin ettigimiz bu kredi ile borçlanmamizin bir parçasi olan tüm kurumlara katilimlari ve bankamiza güvenleri için tesekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yenilikçi borçlanma islemlerimiz ile çesitlenen bilanço yapimizi sürdürülebilir ve kapsayici kalkinma dogrultusunda ekonomiye destek için kullanmaya devam edecegiz."

Kaynak: AA