Tokyo'da Olimpiyatlar Süresince OHAL

Japonya’da hükümet Covid-19 vaka sayilarinda görülen artis nedeniyle olimpiyatlar süresince Tokyo’da geçerli olmak üzere OHAL ilan etme karari aldi.

Tokyo'da Olimpiyatlar Süresince OHAL
Korona virüs salgini nedeniyle bu yila ertelenen ve açilisina sayili günler kalan Tokyo Olimpiyatlari öncesinde Japonya hükümetinden sürpriz tedbir karari geldi. Covid-19 vaka sayilarinda son günlerde yasanan artis nedeniyle Tokyo’da 4. kez OHAL ilan edilmesine karar verildi.

Pazartesi yürürlüge girecek uygulamanin 22 Agustos’a kadar geçerli olacagi ögrenildi.

Yari OHAL bazi bölgelerde sürecek

Restoran ve benzeri isletmelere saat kisitlamasi getiren ve Chiba, Saitama, Kanagawa ve Osaka’da süren yari OHAL uygulamasinin süresinin de 22 Agustos’a dek uzatilacagi ifade edilirken, söz konusu tedbirlerin Hokkaido, Aichi, Kyoto, Hyogo ve Fukuoka’da daha önce planlandigi gibi Pazar günü sona erecegi kaydedildi.

Hedef insan trafigini azaltmak

Ülkenin Covid-19 ile Mücadeleden Sorumlu Bakani Yasutoshi Nishimura yeni tedbirlerin virüsün yayilisini engellemeyi hedefledigini belirterek "Yaz tatili ve yaklasan resmi tatil süresince insanlarin birbirleriyle olan temasini azaltmayi umuyoruz" ifadelerini kullandi.

Vaka sayisi endiseye neden olmustu

Japonya’nin baskenti Tokyo’da dün Mayis ortasindan bu yana görülen en yüksek vaka sayisi olan 920 Covid-19 enfeksiyonu bildirilmis, olimpiyatlara günler kala yasanan gelisme yeni dalga endisesine neden olmustu. Japonya’da Covid-19 vakalarinin toplam sayisi dün itibariyle 812 bin 287’ye ulasmis, ölü sayisi da 14 bin 916’ya yükselmisti.
Kaynak: İHA