THK Pilotlarinin Gösterisi Nefes Kesti

Karaman’da düzenlenen havacilik senliginde paramotor ve model uçak gösterileri ilgiyle izlendi.

THK Pilotlarinin Gösterisi Nefes Kesti
2021 Yunus Emre Yili etkinlikleri kapsaminda Karaman Valiligi, Il Özel Idaresi ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi tarafindan Piri Reis Kültür Merkezi’nde ‘Havacilik Senligi Model Uçak Sergisi’ etkinligi düzenlendi.

Etkinlige Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Belediye Baskani Savas Kalayci, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak ile daire müdürleri ve çocuklar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan etkinlikte ilk olarak paramotor gösterisi yapildi. Uçan paramotorlardan birisi Türk bayragi tasirken, digeri de Yunus Emre’nin “Ne akilem, ne divane gel gör beni ask neyledi” sözlerini tasiyan pankarti göklerde dalgalandirdi. Daha sonra program, model uçakla yapilan akrobasi gösterisi ile devam etti. Akrobasi uçaginin gösterisi protokol üyeleri ve alanda bulunan çocuklar tarafindan ilgiyi izlendi. Gösterinin ardindan Vali Isik ve beraberindekiler Türk Hava Kurumu’na (THK) ait maket uçak sergisini gezerek, görevlilerden bilgiler aldilar. Çocuklarin siraya girerek sergideki maket uçaklari dikkatli gözlerle inceleyip fotograf çekinmeleri ise dikkat çekti.
Kaynak: İHA