'Telafide Ben De Varim' Programi Uygulanmaya Basladi

Salginin olusturdugu akademik, fiziksel, sosyal ve duygusal kayiplarin giderilmesi için hayata geçirilen Ulusal Destekleme Programi’nin yaz dönemini kapsayan "Telafide Ben de Varim" etkinlikleri, Erzincan’da uygulanmaya basladi.

'Telafide Ben De Varim' Programi Uygulanmaya Basladi
Bir buçuk yil sürecek Ulusal Destekleme Programi’nin tatil dönemi plani "Telafide Ben de Varim" etkinlikleri, salgin hastalik sebebiyle ortaya çikan ögrenme açiklarini kapatmak, yine bu dönemde olusan sosyal, duygusal kayiplari telafi etmek için kapsamli bir çalisma olarak tüm Türkiye’de oldugu gibi Erzincan’da da basladi.

"Telafide Ben de Varim" programi kapsaminda yürütülecek fiziksel, sosyal, duygusal, akademik gelisim ve özel egitim alanlarinda gerçeklestirilecek egitim faaliyeti çalismalarinda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Saglik Bakanligi, Içisleri Bakanligi ve belediyelere bagli tesis ve merkezlerden yararlanilacak. Milli Egitim Bakanligi’nin, bakanliklar ve yerel yönetimlerle gelistirdigi is birligi dogrultusunda bu yaz egitimi okullarda bu bakanliklara ve belediyelere bagli sosyal tesislerde adeta bir senlige dönüsecek. Okullarin kapilari bu sayede yaz boyu açik kalacak. Veli izni ve basvurusu ile 31 Agustos’a kadar sürecek bu egitimlerde, gönüllülük esasina dayali çalisiliyor.

Ayrica, telafi programlari kapsaminda ögretmenler için de mesleki gelisim programlari yer aliyor. Doga yürüyüsü egitiminden, halk oyunlarina kadar farkli alanlarda bu egitimler yaz boyu devam edecek.
Kaynak: İHA