Tekirdag'da '5. Hasat Bayrami' Kutlandi

Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak: 'Bu yil gerek bugdayda, gerek kanolada, arpada verimin yüksek olmasi ve üreticinin yüzünün gülmesi sevindirici. Tekirdag tarim ve hayvancilikta Türkiye'nin baskentidir'

Tekirdag Büyüksehir Belediyesince "5. Hasat Bayrami" etkinligi düzenlendi.

Muratli ilçesi Kirkkepenekli Mahallesi'ndeki programda konusan Vali Aziz Yildirim, Trakya'nin çok bereketli topraklara sahip oldugunu söyledi.

Hasat sezonunun tüm çiftçiler için bereketli olmasini dileyen Yildirim, "Tekirdag bugday, kanola ve ayçiçegi üretiminde Türkiye'nin ileri gelen illerinden birisi. Böyle bereketli topraklarda yasiyoruz." dedi.

Yildirim, Tekirdag'in sanayisinin de oldugunu belirterek, "Bunlarin çevremizi ve bazi derelerimizi kirlettigi dogrudur. Biz de devletimizin olusturdugu Ergene Derin Desarj Projesi ile topraklarimizi, derelerimizi, havamizi temizleme gayreti içerisindeyiz. Bunu el birligiyle yapacagiz. Yarinlarimiza daha bereketli topraklar ve temiz bir çevre birakmak mecburiyetindeyiz." diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak da bu yil Tekirdag'da tarimda verimli bir sezon yasandigini dile getirdi.

Her zaman çiftçinin yaninda olduklarini vurgulayan Albayrak, sunlari kaydetti:

"Bu yil gerek bugdayda, gerek kanolada, arpada verimin yüksek olmasi ve üreticinin yüzünün gülmesi sevindirici. Tekirdag tarim ve hayvancilikta Türkiye'nin baskentidir. Bunun canli örnegi de Türkiye'de dekarda 280 kilogram olan bugday veriminin Tekirdag'da 600 kilogramin üstüne çikmasi. Insallah daha da güzel günler bizi bekliyor. Çiftçilerimize bol bereketli hasatlar diliyorum."

Konusmalarin ardindan çekilis yapilarak çiftçilere çesitli hediyeler verildi.

Daha sonra tarlada bugday hasadi yapildi. Vali Yildirim, biçerdövere binerek hasada katildi.

Kaynak: AA