TBMM Genel Kurulu Toplandi

TBMM Genel Kurulu, Meclis Baskanvekili Haydar Akar baskanliginda toplandi.

Genel Kurulda, CHP Tekirdag Milletvekili Candan Yüceer, "Çorlu tren kazasi", AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, "Srebrenitsa soykiriminin 26'nci yili", IYI Parti Aydin Milletvekili Aydin Adnan Sezgin ise "Aydin'in sorunlari" ile ilgili gündem disi konusma yapti.

AK Parti Bursa Milletvekili Özen, Bosna Hersek'in dogusundaki Srebrenitsa'da 1995'te yasanan soykirimin 26'nci yili oldugunu hatirlatti.

"Srebrenitsa'da bugüne kadar görülmeyen bir vahsetin yasandigini" söyleyen Özen, Srebrenitsa ve çevresinde bulunan 94 toplu mezarda, 6 bin 900 sehidin kalintilarinin tespit edildigini, yaklasik bin kayip oldugunu belirtti.

Srebrenitsali sehitlerin; vatanlari, namuslari, serefleri ve onurlari için hayatlarini verdigini ve toplu katliama maruz kaldigini dile getiren Özen, "Bir masum insanin ölümü, tüm insanligin ölümü gibidir. Buna inanarak, bu acilarin bir daha yasanmamasi, katliamlarin tekrar edilmemesi için Srebrenitsa'yi hafizalarimizdan hiç çikarmayacak, silinmesine izin vermeyecegiz." dedi.

Genel Kurulda milletvekilleri, Srebrenitsa soykirimina dikkati çekmek amaciyla yakalarina "Srebrenitsa çiçegi" takti. Srebrenitsa soykiriminin 26'nci yilina iliskin düsüncelerini dile getiren milletvekilleri, soykirimda hayatini kaybeden Bosnaklara Allah'tan rahmet diledi.

Kaynak: AA