Seydisehir'e Modern Hayvan Barinagi Yapilacak

Belediye Baskani Mehmet Tutal’in Tarim ve Orman Bakanligi ve Konya Büyüksehir Belediyesi ile yaptigi görüsmeler sonucunda Seydisehir’e 500 hayvan kapasiteli barinak yapilmasi karari alindigini söyledi.

Baskan Tutal, Konya Orman Bölge Müdür Yardimcisi Abdullah Duman, Izin ve Irtifak Sube Müdürü Yusuf Yalçin, Beysehir Orman Isletme Müdürü Firat Arikan, Konya Fidanlik Isletme Müdürü Osman Oduncu ve Seydisehir Orman Isletme Sefi Fatih Ünal, Alacadag Orman Isletme Sefi Fatih Çelik ile barinak yapilmasi planlanan bölgede incelemelerde bulundu.

Ormanlik alanda izin talebi gerçeklestirilecek olan projenin en kisa sürede yapimina baslanacagini kaydeden Belediye Baskani Mehmet Tutal, "Tarim ve Orman Bakanligi ile yaptigimiz görüsmeler sonucunda 3 hektarlik alanin yer tahsisi gerçeklestirilecek. Barinagin yapilmasi için gerekli yazismalari tamamladik." ifadelerini kullandi.

Yapilacak barinaga iliskin bilgi veren Tutal, "Barinak içerisinde saglik odasi, veteriner odasi, sokak hayvanlarimizin barinacagi mekanlar, dogal yasam alani ve benzeri alanlar bulunacak. Hayvan severlerimizle köpeklerin basibos gezmesinden rahatsiz olan kesimlerin sürekli gönlünü alacak sekilde çalismalarimizi gerçeklestirebilmek için projemizi en kisa sürede hayata geçirmeyi planliyoruz. Sokak hayvanlarinin da yasam hakki var. Onlara en iyi sartlarda bakim ve barinma imkani sunmak görevimiz." degerlendirmelerinde bulundu.

Baskan Tutal ve beraberindeki heyet daha sonra Kugulu Tabiat Parki'na giderek 3 gölette devam eden çalismalari yerinde inceledi.

Kaynak: AA