Sarilmaya Tesebbüs Cinsel Taciz Sayildi

Yargitay 12. Ceza Dairesi, ‘Sen ne güzel kizsin’ diyerek genç kiza sarilmaya çalisan kisiye ‘basit cinsel taciz’ suçundan verilen mahkumiyet kararini bozdu. Yüksek mahkeme, genç kiza sarilmaya çalisan sanigin Türk Ceza Kanununun 105. Maddesinde düzenlenen ‘cinsel taciz’ suçundan hüküm giymesi gerektigine karar verdi.

Genç kizin yanina yaklasan adam, bedenî temasta bulunmaksizin ’Sen ne güzel bir kizsin’ diyerek sarilmaya tesebbüs etti. Genç kiz, ’Bagiririm’ deyince kaçan süpheli, kisa sonra polis ekiplerince yakalandi. Genç kizin sikayetçi oldugu süpheli hakkinda Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘basit cinsel taciz’ suçundan dava açildi. Mahkeme, basit cinsel saldiri suçundan sanigi mahkum etti. Karari savci temyiz edince devreye Yargitay 14. Ceza Dairesi girdi. Emsâl kararda su ifadelere yer verildi:

“Olusa uygun kabule göre, sanigin olay günü magdureye yönelik temasta bulunmaksizin ‘Sen ne güzel bir kizsin’ diyerek sarilmaya çalistigi eylemde, magdurenin bagiracagini söylemesi seklindeki karsi koymasinin asilabilir bir engel olmasi ve mevcut haliyle sanigin magdureye dokunmaktan gönüllü olarak vazgeçip, o ana kadar meydana gelen eylemin 5237 sayili TCK’nin 105. maddesinde düzenlenen cinsel taciz suçunu olusturmasi karsisinda, bu suçtan hüküm kurulmasi yerine suç vasfinin tayininde yanilgiya düsülerek basit cinsel saldiri suçundan mahkumiyet karari verilmesi yasaya aykiridir. Mahkeme hükmünün bozulmasina oy birligi ile karar verildi.

Kaynak: İHA