Ordu'da Esnafa Yumruk Kamerada

Ordu’nun Ünye ilçesinde is yeri sahibi ve çalisanlar ile polisler arasinda yasanan gerginlikle ilgili Ordu Valiligi inceleme baslatarak 2 polisi açiga alirken, is yeri sahibi Merve Gülay ise o gece yasananlari anlatti. Gülay, "Ünye’de en son kavga edecek insanlar oldugumuz halde hayatimizda ilk defa coplu ve yumruklu siddete maruz kaldik. Ben yetkililerin gerekeni yapacagini umuyorum" dedi.

Ordu'da Esnafa Yumruk Kamerada


6 Temmuz gecesi meydana gelen olayda Cumhuriyet Meydani’nda isletmesi bulunan Merve Gülay, iddiaya göre gelen polislerle yasanan tartisma sonrasi bir polis memurunun yumruklu ve coplu saldirisina ugradiklarini iddia etti. Yasanan olay sonrasi is yerinin güvenlik kameralarina yansiyan görüntüde, tartismanin büyüdügü ve Merve Gülay’in ise araya girerek çalisanlarini ve polisleri sakinlestirdigi görüldü.



Olay gecesini anlatan ve olayin halen sokunda oldugu görülen Merve Gülay, "6 Temmuz gece 24.00 siralarinda 2 bekçi arkadasimiz geldi. O sirada önümüzde bir müsterimiz vardi. Bize ‘Arkadaslar, disari çikma yasagi var, 24.00’ten sonra satis yapamazsiniz. Müsterileriniz de dondurma alamaz’ dediler. Biz de ‘Gerçekten mi yasak var’ diyerek bilmedigimizi söyledik. Çünkü 1 Temmuz’dan sonra ne yapacagiz diye bekliyorduk. Daha sonra ben de ‘satis yapmayalim arkadaslar, isiklari söndürün, tezgahimizi da geri çekelim’ dedik. Çünkü dondurma isi yaptigimiz için hijyene önem vermek zorundayiz. Bekçiye de temizlemesi ve düzenlenmesi uzun sürecegini söylememin ardindan bize 10 dakikalik süre verdigini söyledi.

Daha sonrasinda is yerimizin kösesine giderek orada bizim gizlice fotografimizi çekti. Ben çeken bekçiyi gördükten sonra sakince disari çikarak ‘Bakar misin, neden fotografimizi çekiyorsun’ dedim. O da ‘çekerim’ dedi.

Ben de ‘Madem çekeceksin karsimiza geç öyle çek’ dedim. Kendisi de ‘Bunu neden polemik yapiyorsun?’ dedi.

Benimle açikçasi tartismak istedi ve o sirada esim geldi. Daha sonra esim ve kardeslerim konustu.

Ve olayin kapandigini düsündüm. Daha sonra aradan 5 dakika kadar geçmesinin ardindan is yerimizin önüne iki polis otosu geldi. Arabadan inen polisler hiddetli bir sekilde is yerimizin ruhsatlarini çikarmamizi söylediler. Argolu bir sekilde kimliklerimizi istediler. Ben de bu is yerinin sahibi ben oldugumu söyledim ve gelen polis memuru ‘sen sen sen’ diyerek hepimizi disari çagirdi. Gelen memur esimin ensesinden tutmaya çalisti. Ben bu olayda çok ezildim. Ünye gibi bir yerde polislerle aramiz çok iyidir, ancak o memurlari ilk defa gördüm ve tanimiyorum. Biz disari çiktigimiz gibi coplarla ve yumruklarla bize siddet uyguladilar. Ve bizlere düzgün bir sekilde davranmadilar" dedi.



“Kadina siddete hayir diyoruz ama güvendigimiz kisilerden bu sekilde psikolojik ve fiziksel siddet görmemeliydik"

Böyle bir olayda bayanin oldugu yerde siddetin olmamasi gerektigini söyleyen Gülay, "Is yerine polis memuru o tartisma sirasinda araya giren arkadasimiza yumruk salladi. Zaten kendisi de askeri personel. Hatta polis memuru arabasina gidip geri geldikten sonra bize cop kaldirarak vurmaya çalisti. Bir bayanin oldugu yerde siddet olmamali. Memur da olsalar kimsenin bu denli davranmasina hakki yok. Kadina siddete hayir diyoruz ama güvendigimiz kisilerden bu sekilde psikolojik ve fiziksel siddet görmemeliydik" diye konustu.



Iki olayda toplam 4 polise açiga alindi

Yasanilan olay sonrasi Ordu Valiligi açiklama yaparak görevli 2 polis memurunun açiga alindigini ve sorusturmanin devam ettigini bildirdi. Valilikten yapilan yazili açiklamada, dün gece saat 00.00’da kapanmasi gereken is yerlerini ikaz eden Ünye Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli kolluk kuvvetleri ile dondurmaci olan bir is yeri sahibi ve çalisanlari arasinda istenmeyen olayin yasandigi belirtildi. Açiklamada, olayla ilgili taraflarin karsilikli davaci-sikayetçi olmalari üzerine gerekli islemlerin yapilarak, konunun adliyeye intikal ettirildigi belirtilerek, “Daha önce Altinordu ilçemizde bir esnafimizla polis ekipleri arasinda yasanan olayda, yapilan tetkik sonrasinda 2 personelimiz görevden uzaklastirilmis, konuyla ilgili sorusturma baslatilmis ve halen devam etmektedir. Bu olayda da yine 2 personel, Ordu Valiligince görevden uzaklastirilmis ve konuyla ilgili sorusturma baslatilmistir. Ilimizde gerçeklesen 2 olayda toplam 4 personelimiz yürütülen sorusturma çerçevesinde görevden uzaklastirilmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA