Ögrenciler 'Telafide Ben De Varim' Programiyla Eglendi

Milli Egitim Bakanligi ve Young Guru Academy (YGA) isbirligiyle gerçeklestirilen “Telafide Ben De Varim Bilim Senligi” Mus’ta baslatildi.

Ögrenciler 'Telafide Ben De Varim' Programiyla Eglendi
Bir okulun bahçesinde düzenlenen bilim senliginde, ögrenciler için hazirlanan deneyler sergilendi. Programda konusan Il Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, 2020-2021 egitim ögretim yilinin bazen yüz yüze bazen de uzaktan egitim yoluyla faaliyetlerini sürdürdügünü söyledi.

2 Temmuz 2021 itibariyle egitim ögretim yilinin sonlandigini kaydeden Kivanç, “Ögretim yilini sonlandirdiktan sonra Ziya Selçuk Hocamizin rehberliginde bakanligimizin hazirlamis oldugu ‘Telafide Ben De Varim’ programi kapsaminda 2 Temmuz’dan 1 Eylül tarihine kadar bu etkinlikler bütün illerimizde yapilacaktir. Ilimizde de ‘Telafide Ben De Varim’ programi kapsaminda ögretmenlerimiz, ögrencilerimiz ve velilerimiz büyük bir ilgi göstererek ülkemiz genelinde yapilan etkinliklere, sayisina nicelik anlaminda baktigimizda ilimiz yedinci sirada yer almakta. Bu tabi son derece mutluluk verici bir durum” dedi.

Etkinlige katilan 8. sinif ögrencisi Ela Kaplan ise “Bilim senligi aslinda çok eglenceliydi. Ben birkaç tane merak ettigim kimyasal hakkinda bilgi edindim. Bu benim için çok eglenceliydi. Birkaç tane deney gözlemledim ve harikaydi. Sapkadan su geçirmeyen maddeyi ögrendim, fildisi deneyini gördüm çok zevkliydi. Bu benim için gerçekten çok eglenceli bir seydi ve yeni bilgiler ögrendigim için çok mutluyum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan çocuklar uygulanan deneylerle bilgi sahibi oldu.
Kaynak: İHA