Miami'de Çöken 13 Katli Binada Ölü Sayisi 54'E Çikti

Yetkililer, enkazdan insanlarin sag çikarilmasi ihtimalinin kalmadigini belirtti.

ABD'nin Florida eyaletine bagli Miami kentinin Surfside bölgesinde, 24 Haziran'da yarisi çöken 13 katli binanin enkazinda devam eden arama kurtarma çalismalarinda çikarilan ceset sayisi 54'e yükseldi.

Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava, basin toplantisinda, binanin enkazinda süren çalismalarda 8 kisinin daha cesedine ulasildigini açikladi.

Cava, bulunan toplam 54 kisiden 33'ünün kimliginin belirlendigini kaydederek 86 kisinin ise hala kayip oldugunu belirtti.

Arama ve kurtarma çalismalari 14'üncü gününü tamamlarken Cava, bundan sonra enkazdan canli insan bulma ihtimalinin kalmadigini, bu nedenle çalismalari bu yönde degistireceklerini bildirdi.

"Bu noktada arama kurtarma çalismalarinda bize sunulan tüm seçenekleri gerçekten tükettik. Hepimiz Tanri'dan bir mucize istedik." diyen Cava, zor da olsa arama ve kurtarma yerine arama ve enkaz kaldirma çalismasina geçme karari alindigini söyledi.

- 270 dairelik lüks binanin yarisi aniden çökmüstü

Miami Beach'in kuzeyinde, yaklasik 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleskesinde, 24 Haziran'da 13 katli 270 dairelik "Champlain" adli lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü.

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018'de yapilan yazismalarda, 1981 yapimi binada büyük yapisal hasar bulunduguna dikkati çekmis, çatlayan kolonlari ve ufalanmaya baslayan betonunda yaklasik 9 milyon dolarlik tamirat gerektigini bildirmisti.

Florida'ya yaklasan Elsa tropikal kasirgasi nedeniyle söz konusu binanin güvenli olmadigi gerekçesiyle geri kalan güney kismi da 4 Temmuz'da yerel saatle 22.30'da kontrollü sekilde yikilmisti.
Kaynak: AA