Mezitli Devlet Hastanesinde Hedef, 2023'Ün 3'Üncü Çeyregi

MERSIN – İçel’in merkez Mezitli ilçesinde uzun süredir planlamasi yapilan 150 yatak ve 50 ünitlik Mezitli Devlet Hastanesinin proje ihalesi kapsaminda zemin etüt çalismalari basladi. İçel Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, hastanenin insaatinin 2023’ün 3’üncü çeyreginde tamamlanmasinin hedeflendigini söyledi.

Mezitli Devlet Hastanesinde Hedef, 2023'Ün 3'Üncü Çeyregi
İçel Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Mezitli’de hastane alani için ayrilan sahada incelemelerde bulunan Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, devam eden çalismalar hakkinda firma yetkilerinden bilgi aldi.

Incelemesinin ardindan açiklama yapan Il Saglik Müdürü Ceviz, hastanenin proje ihalesinin Saglik Bakanligi Saglik Yatirimlari Genel Müdürlügü tarafindan 2019 yili sonunda yapildigini söyledi.

Ceviz, “Mayis ayi içerisinde proje ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapildi. Su anda bu alanda zemin etüt çalismalari kapsaminda çalismalar devam ediyor. Bu çalismalar birkaç ay içerisinde tamamlanacak. Muhtemelen eylül ayinda Bakanligimiz tarafindan insaat ihalesine çikilacak. Insaat ihalesi sürecinin de bir aksilik olmazsa 2022 basinda tamamlanmasini bekliyoruz. Sonrasinda ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapilacak ve insaat süreci baslayacak. 2023 yili 3’üncü çeyreginde insaatin bitmesini bekliyoruz. Burasi tamamlandiginda İçel’in batisinda yasayan vatandaslarimizin önemli bir ihtiyaci giderilmis olacak. Agiz ve Dis Sagligi Merkezi buraya ayri bir deger katacak” diye konustu.

Uzun süredir beklenen bu projenin hayata geçirilmesine katki saglayanlara Saglik Bakani Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan ve İçel Valisi Ali Ihsan Su’ya tesekkür eden Ceviz, hastanenin hayirli ugurlu olmasini diledi.
Kaynak: İHA