Kayseri Üniversitesi 'Dis Degerlendirme Süreci Bilgilendirme Toplantisi' Yapildi

Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan yapilacak olan ve aralarinda Kayseri Üniversitesi’nin de bulundugu 2018 yilinda kurulan üniversitelere yönelik dis degerlendirme süreci kapsaminda mentör bilgilendirme toplantisi yapildi.

Kayseri Üniversitesi 'Dis Degerlendirme Süreci Bilgilendirme Toplantisi' Yapildi
Çevrimiçi olarak düzenlenen bilgilendirme toplantisina, Rektörler, Rektör Yardimcilari, Rektör Danismanlari, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardimcisi, Dekanlar, Meslek Yüksekokulu, Enstitü, Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürleri, Daire Baskalari, Birim Müdürleri ve Bölüm Baskanlari katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Kalite ve Strateji Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkez Müdürü Doç. Dr. Neslihan Demirel, Kayseri Üniversitesi’nin misyon, vizyon ve politikalari, stratejik plani, kurum iç degerlendirme raporlari hakkinda bilgilendirmede bulundu.

Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, YÖKAK tarafindan yapilacak olan dis degerlendirme sürecini üniversite olarak iyi bir sekilde tamamlayacaklarina inandigini belirterek, “Süreçlerin farkinda olmak ve süreçleri yönetmek önemli. Biz bu süreçleri Üniversitemizin kurumsal temellerinin saglikli bir sekilde olusturulmasi bakimindan önemsiyoruz. Bu kapsamda hayata geçirecegimiz uygulamalar sayesinde Üniversitemizin gelecegi çok daha iyi olacaktir” dedi.

YÖKAK-Mentörlük Programi kapsaminda Kayseri Üniversitesine mentör olarak atanan Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sinag ise YÖKAK Dis Degerlendirme süreci hakkinda kapsamli bilgiler vererek, Kayseri Üniversitesi’nin stratejik plani ile kurum iç degerlendirme raporu çerçevesinde görüs ve önerilerini paylasti.

Toplantida konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Rektör Danismani Prof. Dr. Adem Kalinli ise henüz birkaç yillik geçmisi olan Kayseri Üniversitesi’nin egitim-ögretim, arastirma ve topluma katki boyutlarinda kurumsal yapinin ve kültürün gelistirilmesi için önemli çalismalar yürütülmekte oldugunu, bu sayede kurumun kisa sürede önemli mesafeler kat etmeye basladigini belirterek, dis denetim sürecini kurumsal uygulamalari gözden geçirmek için bir firsat olarak görmek gerektigini ifade etti.

Toplanti katilimcilarin sorularinin cevaplandirilmasi ve tartisilmasi ile son buldu.
Kaynak: İHA