KASKI Talas'ta Yagmur Suyu Hatlarini Güçlendirdi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü, Talas’ta bir süre önce baslatilan yagmur suyu hatti güçlendirme çalismalari kapsaminda, bin 680 metre uzunlugundaki çözüm odakli projenin yapimini tamamladi. Çalismalari basindan sonuna kadar titizlikle takip eden KASKI Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, bölgede artik istenmeyen görüntülerin yasanmayacagini düsündüklerini kaydetti.

KASKI Talas'ta Yagmur Suyu Hatlarini Güçlendirdi
KASKI Genel Müdürlügü, merkez ve ilçelerin tüm noktalarina saglikli ve kaliteli içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu altyapilari insa etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Talas ilçesinde asiri yagmurlarda sikinti yasanan bölgelere nester vuruldu.

Mevlana ve Yenidogan mahallelerinin kesistigi bölge olan Bilge Kagan Caddesi’nde yagislar sonrasinda bazi zamanlarda yasanan olumsuzluklarin ortadan kaldirilmasi için baslatilan bin 680 metre sebeke hatti imalati tamamlanarak yagmur sulari kanalizasyon hattindan ayrildi. Proje sayesinde mevcut yagmur suyu sebeke hatlari güçlendirilirken, su taskinlarinin önüne geçilmesi ve ulasimda yasanabilecek aksamalarin ortadan kaldirilmasi hedefleniyor.

Diger yandan bölgede gerçeklestirilen dokunusla, yagmur sulari yeralti su kaynaklarina kazandirildi ve ekonomiye katki saglanmis oldu.

KASKI Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, saglikli kentlerin insasinda alt yapilarin ne kadar önemli oldugunu bildiklerini belirterek, söyle konustu:

“Insan ve çevre sagligini korumak için altyapi yatirimlarimiza devam ediyoruz. Bu kapsamda kentimizde birçok noktada kanalizasyon, yagmursuyu hatti imalati ve iyilestirme çalismalarimizi sürdürerek yagmur sularini kontrol altina almaya çalisiyoruz. Bu kapsam da nüfus artisina da bagli olarak Talas ilçemizde bazi noktalarda mevcut hatlarimizin kapasitesini artirma ihtiyaci ortaya çikti. Ilgili birimlerimiz ile harekete geçerek, Bilge Kagan Caddesi’nde asiri yagislardan kaynakli yasanan sikintinin giderilmesi adina yeni bir proje hazirladik. Çok sükür kazasiz belasiz tamamladik. Yapilan çalisma ile bir yandan mevcut kanalizasyon sebeke hattimizi güçlendirdik, diger yandan yagmur suyu hattimizi kanalizasyon hattimizdan ayirdik. Insallah bundan sonra bölgede her hangi bir sikinti ile karsilasilmayacak. Bütün amacimiz vatandaslarimiza sorunsuz bir alt yapi agi olusturmak. Bundan sonra da 7/24 anlayisi ile sorunlarin çözümü noktasinda gece gündüz ayrimi yapmadan çalismalarimizi sürdürecegiz.”
Kaynak: İHA