Jeep Wrangler Artik Elektrikli

Yeni Jeep Wrangler 4xe Rubicon, Türkiye'ye siparis üzerine getirilecek.

Jeep, elektrifikasyon planinin diger bir adimi olan Wrangler'in Plug-in Hibrit Elektrikli Araç (PHEV ) versiyonunu dünya genelinde satisa sundu.

Tofas'tan yapilan açiklamaya göre, Wrangler 4xe, sarj edilebilir hibrit güç-aktarma sistemiyle sifir emisyonlu ve elektrikli sürüs olanagi sunarken, sehir içi kullaniminda 50 kilometreyi asabilen elektrikli sürüs menzili günlük kullanim gereksinimlerini karsiliyor.

380 HP'lik toplam sistem gücü ve 637 Nm maksimum tork sunan 4xe teknolojisi, elektrikli modunda dört tekerlekten çekis sunarken, Trail Rated özelligini koruyor ve güvenli bir arazi performansi sunmayi sürdürüyor.

Üç saatlik sürede tam sarj olan kullanici dostu yapisiyla öne çikan modelde ayrica; 8,4 inçlik dokunmatik ekranli Uconnect NAV ve gelismis sürücü destek sistemleri (ADAS) özelliklerini kapsayan gelismis teknolojiler yolculuklari daha güvenli, konforlu kiliyor.Markanin ürün gamindaki en önemli modellerden olan Wrangler; bugün 4x4 özellikleriyle elektrikli araçlarin iyi yönlerini bir araya getirerek markayi gelecege tasiyor.

Wrangler'in en güçlü, en verimli, en çevre dostu ve teknolojik olarak en gelismis versiyonu tüm Jeep ürün gaminin elektrikliye geçis sürecinde çok önemli bir adimi temsil ediyor. Wrangler 4xe; teknolojik olarak son derece gelismis bir yapi ortaya koyuyor. 4xe teknolojisi, hibrit modda yaklasik 3,5 lt/100 km yakit tüketimi degeriyle Wrangler'i sürdürülebilir ve verimli bir 4x4 araç haline getirirken, ayni zamanda 6,4 saniyelik 0-100 km/s hizlanma degeriyle etkileyici bir performans sunmasini da sagliyor. Sarj edilebilir hibrit güç-aktarma sistemiyle sifir emisyonlu tamamen elektrikli sürüs olanagi sunan Jeep Wrangler 4xe, sehir içi kullaniminda 50 kilometreyi asabilen elektrikli sürüs menzili günlük kullanim gereksinimlerini karsiliyor.

Araçta bulunan, dokunmatik ekranli 8,4 inç UconnectTM NAV sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto ile akilli telefon entegrasyonu ve sarj seviyesi ve menzili (elektrikli ve hibrit modda) gibi batarya bilgilerini aktaran 7 inç TFT ekran gibi teknolojik islevler hayati kolaylastiriyor. Ayrica arka Çapraz Yol Trafik algilama özelligine sahip Kör Nokta Sistemi, geri görüs kamerasi, ERM (Elektronik Devrilme Önleme) özellikli Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC), ön ve arka park yardimcisi ve Anahtarsiz Giris 'N Go™ gibi güvenlik donanimlar standart olarak sunuluyor. Ayrica arka Çapraz Yol Trafik algilama özelligine sahip Kör Nokta Uyari Sistemi, geri görüs kamerasi, ERM (Elektronik Devrilme Önleme) özellikli Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC), ön/arka park yardimcisi, Anahtarsiz Giris ve Çalistirma 'N Go™ gibi donanimlar standart olarak sunuluyor.

Yeni Jeep Wrangler 4xe Rubicon, Türkiye'ye siparis üzerine getirilecek.

Kaynak: AA