Isparta'da Kadin Kooperatifi Sayisi 18'E Çikti

Isparta’da kadinlar tarafindan özellikle kirsal bölgelerde kurulan kooperatifler ürettikleri kiymetli ürünlerle ön plana çikiyor. Kentte 3 yil önce 4 olan kadin kooperatifi sayisi 18’e yükseldi.

Isparta'da Kadin Kooperatifi Sayisi 18'E Çikti
Sütçüler ilçesinde bulunan kadinlarin güç birligi yaparak olusturduklari Sütçüler Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi üyeleri, Kaymakam Ayse Karaca ile birlikte Vali Ömer Seymenoglu ’nu ziyaret etti. Ziyarette Sütçüler Kadin Kooperatifi Baskani Güler Altunbas, yörede yetisen kekik çesitleri ve kooperatifin ilk etapta üretimini gerçeklestirdikleri kekik reçeli, kozalak reçeli, yöreye has ürünleri Vali Ömer Seymenoglu’na tanitti.

“Kadin kooperatiflerini desteklemeye devam edecegiz”

Vali Ömer Seymenoglu, 3 yil önce 4 olan kadin kooperatifi sayisinin 18’e çiktigini belirterek, özellikle kadinlarin öncülügünde kurulan kooperatifleri önemsediklerini kaydetti.

Vali Seymenoglu, “Su anda bir ilçemiz hariç kaymakamlarimizin destekleri ve sizlerin de özverili çalismasi ile ilçelerimizde kooperatiflerimiz faaliyetlerine basladilar. Yeni kooperatiflerimiz ile birlikte bu sektör Isparta’da gün geçtikçe geliserek devam ediyor. Bunu kirsaldaki insanimizin sehre göçünün önünde geçtigi için önemsiyoruz ve tesvik etmeye çalisiyoruz. Biz kooperatifler üzerinden o yörenin degerlerini ön plana çikartip, kirsal turizmle birlikte ekonomiye kazandirmak istiyoruz. Birçok kooperatifimiz kendi ayaklari üzerinde durmaya basladi ve üyelerine de para kazandirmaya basladi.

O nedenle bizler kadinlarin içinde bulundugu kooperatifleri desteklemeye devam edecegiz” dedi.

Vali Seymenoglu ardindan kendini ziyarette bulunan Sütçüler Kaymakami Ayse Karaca ve Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi üyeleri ile bir süre sohbet ederek, kooperatifle ilgili istek ve talepleri dinledi.

Böylesi bir kooperatifi hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarini belirten Sütçüler Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi Baskani Güler Altunbas, Sütçüler ilçesinde kirsal turizmi ön plana çikarmak amaciyla kooperatifi kurduklarini kaydetti.

Kooperatif üyeleri de Sütçüler’in güzellikleri ve sakli degerlerini ön plana çikarmak için bu olusumun içinde olduklarini ve hedeflerinin çok büyük oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA