Il Saglik Müdürlügünden Asiya Tesvik Kampanyasi

Kayseri Il Saglik Müdürlügü’nün asiya tesvik kapmasinda is yerlerine özel baslattigi kampanya, Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’nin elinden basladi. Isletmeleri ziyaret ederek, asiya destek çikartmasi yapistiran Il Saglik Müdürü Benli, isletme sahiplerine ve çalisanlara gösterdikleri hassasiyetten dolayi tesekkür etti. Kampanya kapsaminda, Il Saglik Müdürlügü tarafindan görevlendirilen ekipler, tüm çalisanlari en az 1 doz asi olmus isletmeleri ziyaret ederek giris kisimlarina; “Birlikte asiyoruz. Bu is yeri covid-19’a karsi asi çalismalarini desteklemektedir” yazili çikartmayi yapistirdi.

Il Saglik Müdürlügünden Asiya Tesvik Kampanyasi
Kampanya kapsaminda ilk günden 32 isletmenin kendilerine çikartmasi için müracaat ettigini söyleyen Il Saglik Müdürü Benli; “Kayseri’de özellikle gida üzerine çalisan tüm is yerlerimizin bu çikartmalardan almasini istiyoruz. Pandemi devam ediyor. Düsük yogunlukta da olsa yine günlük vakalarimiz var ve ilimizde asilama süreci devam ediyor. Asilama sürecinde 930 bin doz asi uyguladik ve bunu bir an önce 1 milyon dozun üzerine çikarmayi hedefliyoruz. Su an ilimizde 102 aile sagligi merkezimiz ve hastanelerimizin disinda kurdugumuz 43 mobil asi ekibimizle asilama faaliyetlerini sürdürüyoruz. Vatandaslarimizi bir an evvel asilarini olmaya davet ediyorum. Ilimizde en az 1 doz asi yapilma orani Türkiye ortalamasi ile ayni, yüzde 58.5 bizim toplumsal bagisiklanmada farkli bir asamaya geçmek için hizli bir sekilde yüzde 67’nin üzerine çikmamiz gerekiyor. Gençlerimize de çagrida bulunmak istiyorum. Genç nüfusta asilama oranlarimiz düsüs gösteriyor ve gençlerimizin de bir an önce asilanmasi gerekiyor. Bize bir sey olmaz demeyin. Size bir sey olmayabilir ama sevdiklerinize çok sey olabilir” dedi.

Gurbetçilere de çagrida bulunan Benli; “Bölgemizin önemli bir özelligi olan gurbetçi misafirlerimize hos geldiniz diyorum. Her yil yaz aylarinin gelmesi ile ciddi bir gurbetçi yogunlugumuz oluyor. Geçen sene pandemide bu yogunlugu farkli bir sekilde yasadik. Bu sene gurbetçilerimizden eger asilarini yaptirmamis olanlar varsa mutlaka asilarini olmalarini, ziyaret ettikleri kisilerden de eger asi olmayanlar varsa onlari da asiya tesvik etmelerini istiyoruz. Bir an evvel asilanalim ki pandemiden çikalim. Daha önce söylemistik tünelin ucunda isik göründü diye. Su an o isik daha parlak bir sekilde yaniyor. Tünelden çikisa dogru gidiyoruz, tabiri caizse kosuyoruz. Bu yolda toplumsal bagisikligi bir an önce kazanarak pandemiden kurtulmamiz için asi olarak tüm vatandaslarimizin bize yardimci olmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Isletme sahipleri ise süreçte kendilerine destek veren Il Saglik Müdürü Benli’ye tesekkür ederek, saglikli günlere bir an önce ulasmak adina, isyerlerinde görevli personeli asilanma konusunda tesvik ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA