Hirvatistan'da Kahramanmaras'a Yogun Ilgi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü tarafindan Hirvatistan’in Zagreb sehrinde düzenlenen festivalde sehrin geleneksel tatlari ve kültür varliklarinin tanitimini gerçeklestirdi.

Hirvatistan'da Kahramanmaras'a Yogun Ilgi
Geleneksel Kahramanmaras dondurmasindan, fistik ezmesine pek çok yöresel lezzetin tanitildigi etkinlik, Hirvatistan’in Zagreb kentinde düzenlendi.

6 - 7 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilen etkinlige, Hirvat vatandaslar ile ülkedeki çok sayida turist katildi.

Kent kültürünün önemli motifleri ve geleneksel el sanatlarinin da sergilendigi festival yogun ilgiyle karsilandi.

Düzenlenen etkinlik, Yunus Emre Enstitüsü ve Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi arasinda imzalanan kültürel is birligi protokolü çerçevesinde gerçeklestirildi.

Geçtigimiz yil Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ve Yunus Emre Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Seref Ates’in karsilikli imzalari ile iki kurum arasinda uluslararasi kültürel isbirligi protokolü imzalanmisti. Protokol ile iki kurum arasinda ortak etkinliklerin yapilmasi; yurtdisinda kültür, sanat, egitim ve gastronomi alaninda etkinlikler ile projelerin olusturulmasi karari alinmisti. Düzenlenen tanitim etkinlikleri ile sehrin turizm potansiyelinin ve ziyaretçi sayisinin artirilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA