Gölcük'te Hasarli Binalar Yikiliyor

Gölcük Belediyesi, ilçe genelinde bulunan onarim ve güçlendirmesi yapilmayan orta hasarli ya da metruk binalarin yikimina devam ediyor. Bugüne kadar, 84 bina yikimi gerçeklestirilirken, ilçede agir hasarli bina bulunmuyor.

Gölcük'te Hasarli Binalar Yikiliyor
Gölcük Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü tarafindan tespit edilen, Hisareyn, Merkez Mahallesi, Çigdem Sokak adresindeki, onarimi ve güçlendirilmesi yapilmayan orta hasarli binanin yikimi, Gölcük Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan gerçeklestirildi.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, "Ilçemiz genelinde, onarim ve güçlendirmesi yapilmayan orta hasarli binalarin ve vatandaslarin can güvenligini tehdit eden, sosyal riskler olusturan ve kent estetigini bozan metruk binalarin yikimina devam ediyoruz. Hisareyn, Merkez Mahallesi, Çigdem Sokakta bulunan, orta hasarli binanin yikimini bugün gerçeklestirdik. Böylelikle bugüne kadar, metruk ya da onarim ve güçlendirilmesi yapilmayan orta hasarli 84 binanin yikimini gerçeklestirmis olduk. Denizevler kentsel dönüsüm alanindaki 50 binanin geçtigimiz yil yikim isleminin tamamlanmasi sonrasinda, ilçemizde yikilmasi gereken agir hasarli hiçbir bina bulunmuyor. Metruk binalar ile onarim ve güçlendirmesi yapilmayan orta hasarli binalarin yikimi çalismalarimiza devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA