Foça'daki Yanginin Etrafi Çevrildi

Izmir’in Foça ilçesinde ormanlik alanda çikan yanginin etrafinin çevrildigi ve tehlike arz etmedigi bildirildi. Havanin kararmasiyla birlikte havadan çalismalar sonlandirilirken, ekiplerin karadan gerçeklestirdigi çalismalar sürüyor.

Foça'daki Yanginin Etrafi Çevrildi
Edinilen bilgiye göre yangin, saat 16.00 siralarinda Ilipinar Mahallesi yakininda bulunan alanda henüz bilinmeyen sebepten çikti. Iddiaya göre yerlesim alaninda çikan alevler siddetli rüzgarin da etkisiyle çam agaçlarinin bulundugu ormanlik alana siçradi. Gerenköy mevkiine kadar ormanlik alanda genis bir alana yayilan alevlere Izmir Orman Bölge Müdürlügüne bagli 1 yangin söndürme uçagi, 6 helikopter ve 23 arazöz ile Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina bagli ekipler müdahale gerçeklestirdi.

Etrafi çevrildi, tehlike arz etmiyor

4 saatten uzun süredir devam eden yangin saat 21.00 siralarinda etrafi çevrilirken, alevlerin yerlesim yerlerini tehdit etmedigi bildirildi.

Siddetli rüzgarin etkisiyle kismen parlamalarin oldugu alanda ekipler arazözler ve itfaiye araçlari ile karadan müdahalelere devam ederken, havanin kararmasiyla birlikte uçak ve helikopterlerle havadan çalismalar sonlandirildi. Ekiplerin kararan havaya ragmen alevlerle mücadelesi sürüyor.
Kaynak: İHA