Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 54'E Yükseldi

ABD’nin Florida eyaletinde 12 katli binanin kismen çökmesinin ardindan yürütülen arama-kurtarma çalismalarinda 8 kisinin daha cansiz bedenine ulasilmasi sonucu hayatini kaybedenlerin sayisi 54’e yükseldi. Çalismalarin 14’üncü günü geride kalirken, enkazda canli insan bulma ihtimali kalmadigi gerekçesiyle kurtarma çalismalari durduruldu.

Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 54'E Yükseldi
ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki Surfside’da 24 Haziran’da 12 katli binanin kismen çökmesinin ardindan yürütülen arama-kurtarma çalismalarinda bilanço artiyor. Ekiplerin 8 kisinin daha cansiz bedenine ulasmasiyla hayatini kaybedenlerin sayisi 54’e yükseldi. Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava, ekiplerin enkazdaki arama-kurtarma çalismalarinda 8 kisinin daha cansiz bedenine ulastigini kaydederek, hayatini kaybeden 54 kisiden 33’ünün kimliginin belirlendigini söyledi.

Cava, 86 kisinin ise hala kayip oldugunu belirterek, arama-kurtarma çalismalarinda 14’üncü günün geride kaldigini, bundan sonra enkazda canli insan bulma ihtimali olmadigini ifade etti.

Çalismalari arama-kurtarma yerine arama-enkaz kaldirma seklinde degistireceklerini belirten Cava, "Bu noktada arama kurtarma çalismalarindaki tüm seçenekleri gerçekten tükettik" dedi.

Kurtarma çalismalarinin durdurulmasi kararinin zor da olsa alindigini ifade eden Cava, “Yapabilecegimiz hiçbir sey, kaybolanlari geri getiremez” Ifadelerini kullandi.

Öte yandan yetkililer, hala kayip durumda olan 86 kisiden bazilarinin çökme sirasinda binada olmayabilecegi veya 2 kez sayilma ihtimalleri oldugunu belirtti.

“Bir insanin sag çikabilecegi hiçbir bosluk yok”

Miami-Dade Itfaiye Sefi Yardimcisi Raide Jadallah dün kurbanlarin aile üyelerine verdigi özel bir brifingde, çökme sirasinda binada bulunan bir kisinin enkazin altinda hala hayatta olma ihtimalinin "sifir" oldugunu söylemisti. Jadallah, binanin asagi dogru çökmesi sonucu katlarin iç içe geçtigini ve bir insanin sag çikabilecegi neredeyse hiçbir bosluk olmadigini da ifade etmisti.
Kaynak: İHA