Engelli Hibe Destegi Basvurulari Devam Ediyor

Kendi isini kurmak isteyen engelliler için 65 bin liraya varan hibe destegi basvurulari 12 Temmuz 2021 tarihine kadar devam ediyor.

Engelli Hibe Destegi Basvurulari Devam Ediyor
Engellilere yönelik Hibe Destek Projesinde basvuru sahibinin talep etmesi halinde, belirtilen maliyetler karsilanacak. Yapilan açiklamada su cümlelere yer verildi:

"Kurulus islemleri destegi, isyeri kurulusu için yapilan resmi islemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karsiligi olmak üzere en fazla 5.000 lira. Isletme gideri destegi, sözlesme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karsiligi olarak isletme giderlerinin (su, elektrik, iletisim, isinma, kira ve tanitim) en fazla yüzde 60’ini geçmeyecek sekilde yillik toplamda en fazla 15.000 lira. Demirbas destegi, sözlesme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karsiligi olmak üzere isletmenin temel faaliyet alani ile ilgili makine, teçhizat, yazilim, donanim, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45.000 lira."

Basvurular ilk defa e-devlet üzerinden yapilacak olup basvuru sürecinin yer aldigi “Engelli Hibe Destegi Proje Basvuru Kilavuzu” ile basvurunun yapilmasina iliskin konularda basvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazirlanan “Basvuru Rehberi” Türkiye Is Kurumu internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) duyurular kisminda yayinlandi.

Kaynak: İHA