Dösemealti'nda Isçi Ile Isveren Bulustu

Dösemealti Belediyesi Nar Masa bünyesindeki Iskur Ofisi, isveren ile is arayanlari bir araya getirdi. Ofis, pandeminin yayildigi ve tedbirlerin en üst düzeye çiktigi 2020 yili Mart ayindan bugüne 416, 2021 yili Haziran ayinda da 46 kisinin ise yerlesmesine aracilik etti.

Dösemealti'nda Isçi Ile Isveren Bulustu
Istihdam konusunda çalisma yürüten ofise her gün onlarca kisi basvuru yapiyor. Kentte ve ilçe genelinde isçi arayan kurumlar bir havuzda toplaniyor. Ofis görevlileri, aranan is ve isçi profiline uygun olarak özel sektörle basvuru sahibini görüstürüyor. Pandeminin yayildigi ve tedbirlerin en üst düzeye çiktigi 2020 yili Mart ayindan bugüne Ofise 2 bin 581 kisi basvurdu. Isçi arayan firmalara yönlendirilen 416 kisi farkli sektörlerde ise basladi.

2021 yili Ocak ayindan bugüne bin 156 kisi ofise basvurdu.

Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, konu ile ilgili “Sosyal belediyeciligin geregi olarak issiz vatandaslarimizin da is sahibi olabilmesi için çalisiyoruz. Pandemi kosullarinin hakim oldugu zorlu süreçte de hem ekiplerimiz hem de is insanlarimiz büyük özveriyle çalisti. Bu sartlar altinda üretim yapan ve istihdama katki saglayan is insanlarimiza ve özverili çalismalarindan dolayi personelimize tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA