Dolar/TL 8,71 Seviyelerinden Islem Görüyor

Dolar/TL, güne yükselisle baslamasinin ardindan 8,71 seviyelerinde islem görüyor.

Dün yatay seyreden dolar/TL, günü önceki kapanisin hemen altinda 8,6912'den tamamladi.

Dolar/TL, yeni güne yükselisle baslamasinin ardindan 10.10 itibariyla önceki kapanisin yüzde 0,3 üzerinde 8,7136'dan islem görüyor.

Ayni dakikalarda önceki kapanis seviyesine göre avro/TL yüzde 0,5 artisla 10,3020'den, sterlin/TL de 0,3 deger kazanciyla 12,0210'dan satiliyor.

Dolar endeksi ise dün 92,8 ile 5 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardindan, su siralarda 92,7 seviyesinde seyrediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) dün açiklanan toplanti tutanaklari sonrasi varlik alimlarinin azaltilmasina iliskin belirsizligin devam edecegi endisesinin, dolari küresel para birimleri karsisinda destekledigini söyledi.

Fed'in son toplantisina ait tutanaklar dün aksam yayimlandi. Tutanaklarda varlik aliminin azaltilmasinin degerlendirmeye baslanmasina yönelik hedeflerde "önemli ölçüde ilerleme" sartinin henüz saglanmadigi belirtilse de bazi üyelerin varlik alimlarinin azaltilmasi konusunda tahmin ettiklerinden daha önce adim atmalarinin gerekebilecegini ifade etmesi dikkati çekti.

Bugün yurt içinde haftalik para ve banka istatistikleri, yurt disinda ise ABD'de haftalik issizlik basvurularinin takip edilecegini kaydeden analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda delta varyantina iliskin haber akisinin da yatirimcilarin odaginda bulunmaya devam ettigini bildirdi.

Kaynak: AA