Dis Ticaret Beklenti Anketi

Ticaret Bakanliginin Dis Ticaret Beklenti Anketi'ne göre, yilin üçüncü çeyregine iliskin ihracat beklentisi bir önceki çeyrege göre 4,4 puan azalarak 127,6 oldu Ithalat Beklenti Endeksi ise 2,9 puan artisla 114,5 seviyesinde gerçeklesti.

Ticaret Bakanliginin bu yilin üçüncü çeyregine iliskin Ihracat Beklenti Endeksi, bir önceki çeyrege göre 4,4 puan azalarak 127,6 seviyesinde gerçeklesti. Ithalat Beklenti Endeksi ise 2,9 puan yükselerek 114,5 oldu.

Ticaret Bakanligi, 2021 yilinin üçüncü çeyregine iliskin Dis Ticaret Beklenti Anketi'ni açikladi.

Buna göre, Ihracat Beklenti Endeksi, bu dönemde bir önceki çeyrege göre 4,4 puan düstü. Ikinci çeyrekte 132 olan endeks, üçüncü çeyrekte 127,6 seviyesine geriledi. Endeks geçen yilin ayni dönemine göre ise 44,1 puan artti.

Yilin üçüncü çeyreginde, gelecek 3 aya iliskin ihracat beklentisini, ihracat siparis beklentisi ve su anda kayitli ihracat siparis düzeyine iliskin degerlendirmeler endeksi azalis yönünde, son 3 aydaki ihracat siparis düzeyine yönelik degerlendirmeler endeksi artis yönünde etkiledi.

- Ithalat Beklenti Endeksi

Bu yilin üçüncü çeyregine iliskin Ithalat Beklenti Endeksi ise ikinci çeyrege kiyasla 2,9 puan artarak 114,5 seviyesinde gerçeklesti. Endeks geçen yilin ayni dönemine göre de 32,2 puan artti.

Ithalat Beklenti Endeksi'ni gelecek 3 aya iliskin ithalat beklentisi, su anda kayitli ithalat siparis düzeyi ve son 3 aya iliskin ithalat siparis düzeyi sorularina yönelik degerlendirmeler artis yönünde, ithalat birim fiyati beklentisine yönelik degerlendirmeler azalis yönünde etkiledi.
Kaynak: AA