Devlet Konservatuvari'nda Mezuniyet Sevinci

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvari Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatlari Lisesi ögrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Devlet Konservatuvari'nda Mezuniyet Sevinci
Gerçeklestirilen mezuniyet törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Erol Ipekli ve ögretim üyeleri ile birlikte çok sayida veli de katildi.

2020-2021 egitim ve ögretim yilinda ortaokul düzeyinde; 5.siniftan Yasin Deniz Çolak, 6. siniftan Ipek Buse Memis, 7. siniftan Deniz Sahin, 8. siniftan Leyla Ravza Albay birinci oldular. Ayse Bahar Turunç ise Müzik ve Bale Ortaokulu’ndan birinci olarak mezun oldu. Lise kademesinde ise 9. siniftan Almila Serbetçi, 10. siniftan Ayse Neva Eren, 11. Siniftan Defne Ekmekçi, 12. siniftan Reyhan Senyücel birinci olurken Reyhan Senyücel ayni zamanda Müzik ve Sahne Sanatlari Lisesi’nden de birincilik derecesiyle mezun oldu. Ögrenciler basari belgelerini Rektör Erdal ve Müdür Prof. Ipekli’den aldi.

“Üniversitemiz sanat egitimi alaninda da öncü bir üniversite konumunda”

Anadolu Üniversitesi’nin en genç mezunlarindan yalnizca fiziksel olarak ayrildiklarini fakat gönül baglarinin devam edecegini vurgulayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal sunlari söyledi:

“Üniversitemiz sadece sosyal ve saglik bilimleri alaninda degil; sanat egitimi alaninda da öncü bir üniversite konumunda. Geçen sene baslattigimiz Anadolu Üniversitesi Sanat Destek Burslarimiz ile de genç sanatçilarimizin yetismesine katki saglamak amaciyla Berlin, Edinburgh’ Cremona gibi sehirlerde düzenlenen dünyanin en önemli sanat organizasyonlarina ögrencilerimizi gönderiyoruz. Bu çerçevede liseden yeni mezun olan ögrencilerimize Üniversitemize basvurmalarini özellikle öneriyoruz. Çünkü Üniversitemizin misyonu sadece egitimde lider olmak, arastirmada iyi olmak degil; ayni zamanda yetenekli sanatçilar, yetenekli sporcular yetistirmektir. Bu anlamda bu güzel mezuniyet etkinliginde beraberiz. Gönüllerimiz her zaman ögrencilerimizle olacak, onlar ailemizin en genç üyeleri. Hepsini can-i gönülden tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Onlari yetistiren degerli velilerimize, degerli hocalarimiza da minnettariz. Sanat ve müzige destekleri daim olsun.”

“Pandemi döneminde is birligini sürdürdükleri için ailelere çok tesekkür ediyorum”

Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Erol Ipekli zor bir dönemin ardindan mezun olan ögrencileri tebrik ederek konusmasinda sunlara yer verdi:

“Çok zor bir dönemin ardindan çok güzel bir günde bir araya geldik. Pandemi döneminde ögrencilerimize desteklerini sürdürdükleri için ailelerine çok tesekkür ediyorum. Bir tesekkür de Sayin Rektörümüze ve yönetimimize. Bu süreçte üniversitemizin sagladigi olanaklarla çok uyumlu bir çalisma imkâni bulduk, bize bu gücü ve motivasyonu sagladiklari için sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz.”

Müzik ve Sahne Sanatlari Lisesi’nden birincilikle mezun olan Reyhan Senyücel ise, “Okumasi sabir ve güç gerektiren bu okulda ben ve sinif arkadaslarim sekizinci yilimizi tamamlayarak basarili bir sekilde liseden mezun oluyoruz. Emekleri sonsuz olan ögretmenlerimize tesekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.” dedi.

Mezuniyet töreni ögrencilerin gerçeklestirdikleri müzik dinletisinin ardindan Devlet Konservatuvari Müzik ve Sahne Sanatlari Lisesi’nden mezun olan ögrencilerin kep atmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA