Çocuklar Senlikte Gönüllerince Eglendi

Yozgat’ta birçok etkinligin yer aldigi çocuk senliginde onlarca çocuk gönüllerince eglenerek unutulmaz bir gün yasadi.

Çocuklar Senlikte Gönüllerince Eglendi
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügünce organize edilen 2. Geleneksel Çocuk Senligi, çesitli etkinliklerle gerçeklestirildi.

Yozgat Park’ta düzenlenen etkinlikte merkez ve ilçelerde ikamet eden çocuklarin yani sira uluslararasi çocuklar ve Yenifakili ilçesinde yasayan Kirgiz Türklerinin çocuklari aileleriyle birlikte katildi.

Halk oyunlari gösterisiyle baslayan etkinlikte il protokolü ile çocuklar senlik pastasi kesti. Çocuklar ve aileleri illüzyon gösterisi ve çesitli oyunlarla gönüllerince doyasiya eglendiler. Birçok oyunu büyük bir keyifle oynayan çocuklar unutulmaz bir gün yasadi. Anne ve babalarda çocuklarinin eglencelerine ortak oldular.

Etkinlik sonrasi senlige katilan çocuklara sürpriz hediyeler dagitildi.

Senlikte eglendiklerini söyleyen Mahmut Salih Disli, “Burada festivali izliyoruz. Burada çok egleniyoruz, sihirbazlik gösterisi yapiyorlar. Halk oyunlari gösterisi sergiliyorlar. Bugün bizim günümüz ve çok eglendik” dedi.

Kirgizistan’dan Yozgat’a geldiklerini belirten Elif Galip ise “Burada bir sürü etkinlik var ve bu etkinlikleri çok sevdim. Izlemeyi de çok sevdim, etkinliklere katilmayi da düsünüyorum. Bu etkinligi bizim için yaptilar, çok güzel çocuklari düsündükleri için çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Rukiye Çelik ise “Birkaç sene önce Van’dan geldik Yozgat’a buraya geldik. Bu etkinlikte oyun alanlari var, parklar ve etkinlikler var. Çok mutlu olduk, çok egleniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA