Bu Yil Kirkpinar'a Yogun Katilim Bekleniyor

Türkiye Güres Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yilmaz: 'Kirkpinar'a 2 bin 500'den fazla pehlivanin katilacagini düsünüyorum. Geçen sene Kirkpinar olmadigi için pehlivanlar organizasyona hasret kaldi'

Türkiye Güres Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yilmaz, 660. Kirkpinar Yagli Güresleri'ne yogun bir katilim beklediklerini söyledi.

Yilmaz, gazetecilere yaptigi açiklamada, koronavirüs nedeniyle geçen yil güreslerin yapilamadigini, uzun aradan sonra güresçilerin özledigi er meydanina çikacaklarini belirtti.

Bu yil güreslerin koronavirüs önlemleri altinda yapilacagini anlatan Yilmaz, güresçi kayitlarinin devam ettigini, kayit yaptirmak isteyen pehlivanlarin da PCR testlerini göstermek zorunda olduklarini dile getirdi.

Kirkpinar'in dünya tarihinde kesintisiz yapilan tek organizasyon oldugunu anlatan Yilmaz, "Yagli güreslerin olimpiyatlari burasi. Katilimci sayisi da geçmis yillara nazaran hep üstüne koyarak artiyor. Bu yil Kirkpinar'a 2 bin 500'den fazla pehlivanin katilacagini düsünüyorum. Geçen sene Kirkpinar olmadigi için pehlivanlar da organizasyona hasret kaldi. Yogun bir katilim olacagini düsünüyorum." dedi.

Kaynak: AA