Bisiklet Tesviki Için Çalismalar Sürüyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Avrupa Bisikletliler Federasyonu’na (ECF) “Bisiklet Dostu Isveren Sertifikasi” için basvuruda bulundu. Büyüksehir Belediyesi basvuru ve degerlendirme süreci tamamlandiginda sertifikayi alan ilk belediye unvanini alacak.

Bisiklet Tesviki Için Çalismalar Sürüyor
Çevre dostu bir ulasim araci olan bisikletlerin gündelik hayattaki kullanimini artirmak amaciyla çalismalar yürüten Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Avrupa Bisikletliler Federasyonu’na (ECF) Bisiklet Dostu Isveren Sertifikasi için basvuruda bulundu. Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi tarafindan yapilan basvuru kabul edilip islemler tamamlandiginda Gaziantep Büyüksehir sertifikayi alan ilk belediye olacak. Ayrica ECF temsilcilerinin belediye ziyaretinde Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile yaptiklari toplantida bisiklet kullanimi için yapilan yatirimlar ve çalismalar hakkinda bilgi aldilar.

Baskan Fatma Sahin’i ziyaretleri sonrasinda ECF temsilcileri, yerel ve bölgesel yönetimleri bir araya getiren, bisikleti bir ulasim ve eglence modu olarak tanitmak için aktif olarak çalisan “Bisikletçiler için Sehirler ve Bölgeler” (CRC) agina resmi daveti gerçeklestirdi. Bilgi, çözüm ve strateji alisverisinde bulunan, bisiklet kullanimini tesvik etmek amaciyla sehirlerin uygulamalarini paylasabildigi, CRC agi ile dünyada yapilan çalismalarin takibi saglanirken, Gazi sehirde hayata geçirilen örnek projelerin duyurulmasina katki saglayacak.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, bisikletin kullaniminin yayginlasmasi için bisiklet yollarinin yapimini sürdürürken, kurumun Toplu Is Sözlesmesi’nde Türkiye’ye örnek bir uygulama hayata geçirilerek belediyeye araç ile degil bisikletle gelen çalisanlara aylik 50 lira daha fazla yatirilmasi karari alindi.
Kaynak: İHA