Bayram Öncesi Binlerce Çocugun Hayali Gerçek Oluyor

Adana’da çesitli meslek gruplarindan gönüllülerin bir araya gelerek olusturdugu Gezgin ve Yol Arkadaslari ekibi, Kurban Bayrami öncesi ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim çocuklarin bayramlik hayalini gerçeklestirdi.

Bayram Öncesi Binlerce Çocugun Hayali Gerçek Oluyor
Gönüllülerin bir araya gelerek olusturdugu Gezgin ve Yol Arkadaslari ekibi, 3 bin çocuga bayramlik alinmasi için baslattigi kampanya kapsaminda 500 öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarla Yüregir Belediyesi ev sahipliginde Yüregir Kültür Merkezi’nde bulustu.

Çocuklara bayramliklarin dagitildigi etkinlikte Gezgin ve Yol Arkadaslari ekibi adina konusan Mevlüt Sönmezler, “Çocuklarin bayram öncesi bayramlik hayali oldugunu bilen bir agabeyinizim. Bir çift ayakkabi ve yeni bir kiyafetin bayrama ne anlam kattigini bende çocuklugumdan çok net hatirliyorum” dedi.

Sönmezler, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in kendilerini Yüregir’e davet ettiklerini belirterek, “Baskanimiz ‘bizler sizlere ev sahipligi yapalim. Kültür merkezimizi size tahsis edelim Yüregir’de de evlatlarimiza dokunalim’ dedi.

Çünkü biz muhtarliklarda zor kosullar altinda çocuklarimiza ulasiyoruz. Bu ortami bize saglayan baskanimiza tesekkür ediyoruz. Bir dernek, vakif veya siyasi bir etkinlik degil bu. 1 aydir gönüllü arkadaslarimiz evlatlarimiz, çocuklarimiz için kosturuyor. Bir çift bayramlik, bir çift ayakkabi sonrasinda bir dondurma ve belediyemizin ikramlariyla bu isi taçlandiracagiz” diye konustu.

Sönmezler, hedeflerinin bayrama kadar 3 bin çocugu giydirmek oldugunu suan bu hedefi çoktan geçtiklerini 4 bin 500 çocuga ulasacak bütçeye ulastiklarini ve bundan mutluluk duyduklarini kaydetti.

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir de Gezgin ve Yol Arkadaslari ekibinin kendisini ziyaret geldiklerinde çalismalarindan bahsettiklerini ifade ederek, “Gönüllülerden olusan ekip, böyle bir etkinlikten bahsettiler. Tamamen gönüllü olarak insanlarin hayir duasini almak için Yüregir’de böyle bir çalisma yapmak istiyoruz dediler. Bizde bunu kabul ettik. Iyi ki de kabul etmisiz. Kurban Bayrami öncesi böyle bir keyfi hep birlikte yasamaktan buna ortak olmaktan çok büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan 500 çocuga bayramlik kiyafet ve ayakkabilari dagitildi. Ardindan çocuklara dondurma ikrami da yapildi.
Kaynak: İHA