Baskent'e Saglikli Sokaklar Geliyor

Çankaya Belediyesi, pilot bölge seçilen Bahçelievler’de bölge halkinin görüsleri ile sekillenecek ’Saglikli Sokaklar Projesi’ni 9 Temmuz’da Metin Oktay Parki’nda tanitacak.

Baskent'e Saglikli Sokaklar Geliyor
Çankaya Belediyesinin Birlesik Krallik, Birlesmis Milletler Insan Yerlesimleri Programi (UN-Habitat) ve ARUP is birligi ile hazirladigi "Saglikli Sokaklar Projesi" görücüye çikiyor. Çankaya Belediyesi, pilot bölge seçilen Bahçelievler’de bölge halkinin görüsleri ile sekillenen "Saglikli Sokaklar Projesi"ni tanitacak. Yarin Metin Oktay Parki’nda gün boyu sürecek tanitim etkinligine Bahçelievler sakinlerinin yani sira, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri de katilacak. Proje için pilot uygulama alani olarak seçilen Bahçelievler 70, 71 ve 74. sokaklarin proje çerçevesinde ‘saglikli’ dönüsümünün sunulacagi ve soru cevaplarla devam edecek etkinlikle Çankaya’da "saglikli, temiz, güvenli ve yürünebilir sokaklarin" olusturulmasi için en önemli adim atilacak.

Proje hakkinda bilgi veren Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, her proje ve çalismada oldugu gibi Çankaya’nin temel

ilkelerinden biri olan katilimci belediyecilik anlayisiyla hareket ettiklerini ve uluslararasi bir çalismaya daha imza atmaya hazirlandiklarini kaydetti.

Halkin yasadigi sokakta görmek istedigi her unsuru çalismaya dahil ederek, halka ve sivil toplum örgütlerine sorarak projeyi sekillendirdiklerini belirten Tasdelen, "Pilot bölge olarak seçtigimiz Bahçelievler’deki sokaklarimizin aydinlatmalarindan kaldirimlarina, parklarindan yesil dokusuna, agaçlarina kadar her bir unsuru halkimiza, uzmanlara sorarak yeniden düzenledik. Parklardaki oyun alanlarindaki oyuncaklara kadar saglikli bir kent olusturmak için yeniden tasarlayacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA