Baba Ve Oglu Biçaklayan Saniktan Ilginç Savunma

Eskisehir’de sokakta tartistigi baba ile oglunu biçakla yaralayan ve babanin ölümüne sebep olarak “kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle yargilanan Ali Baytekin ilk kez hâkim karsisina çikti.

Baba Ve Oglu Biçaklayan Saniktan Ilginç Savunma
Eskisehir 3’üncü Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk durusmasinda tutuklu sanik Ali Baytekin ve taraf avukatlari mahkeme salonunda hazir bulundu. Selami Gümüs ve oglu Ali Gümüs’ü biçaklayan sanik Ali Baytekin hakkinda hazirlanan iddianamede “kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istendi. Ilk kez hâkim karsisina çikan Baytekin, olay günü ve öncesinde yasananlari anlatti.

“Esimle Ali Gümüs’ün iliskisi varmis”

Durusmadaki ilk savunmasinda esiyle Ali Gümüs’ün iliskisi oldugunu anlatan sanik Ali Baytekin, “Esimin gönül iliskisi varmis. Esimi tehdit etmis. Internete fotograflarini koyarim demis. Esine gösteririm demis. Bizim evimizin altinda marketleri vardi. Benim haberim yoktu. 20 yillik evliyim. Esime sonsuz güvenim vardi. Bir gün kapida esime hakaret ettiklerini duydum, olayi orada anladim. Aklima süphe düstü. Ertesi günü esime bir mesaj geldi. Önce esim mesajda ‘her seyini satti savdi, ya benim fotograflarimi versin ya da beni alsin götürsün’ demis. Içime bir süphe düsünce ayrintisina kadar arastirdim. Numarayi aradigimda çikan kisi ‘senin esinin Ali Gümüs ile iliskisi var. Esin beni araci kullanip Ali’ye mesajlari iletmemi istedi’ dedi.

Esimi aradim ve Ali Gümüs ile iliskisinin oldugunu söyledim, telefonu yüzüme kapatti. Hemen sonra intihar girisiminde bulundu ve bana mesaj atti helallik istedi, yanlis yaptigini söyledi.

Yine de eve ambulans yolladim, esimin hayatini kurtardim. ‘Gece gündüz çalisan bana neden yaptin’ dedim, ‘bir hataydi, iki kez oldu’ dedi.

Elimi dahi kaldirmadim. Sakin sakin dinledim. ‘Pismanim’ dedi” seklinde konustu.

“Esime nikâh yüzügü ve küpelerini tehditle sattirmis”

Ali Gümüs’ün, esiyle iki kez birlikte oldugunu ve esine ziynet esyalarini zorla sattirdigini söyleyen Baytekin, “Ali Gümüs’ü aradim, ’Esimle bir iliskin varmis, dogru mu?’ dedim, bana ukala bir sekilde ’Oldu bir kere’ dedi.

Sonra esimin nikâh yüzügünün, küpelerinin olmadigini fark ettim. Adam esime tehditle bunlari sattirmis. Ali’ye ’Bir fotograf falan var mi?’ diye sordum. Esimin fotograflarini bana atti, kabul etti iliskiyi. Sabah bosanmak için karar verdim. Esim yalvardi, ’Kimsesizim, kendimi öldürürüm’ dedi.

Çocuklarimi düsünüp bosanmadim. Bir süre sonra esimi hamama gönderdim, tekrar nikâh yüzügü aldim ve esimi affettim” ifadelerini kullandi.

“Esim bana son kez Ali ile görüseyim öyle gideyim dedi”

Olay günü esini intiharin esiginden döndürdügünü ve esinin Ali Gümüs ile görüsmek istedigini belirten Baytekin, “Ben Ali Gümüs’ün adresini karisindan aldim. Olay gününün bir gün öncesi esim Afyon’daki bir akrabasi üzerinden Ali’ye mesaj atmis. ’Neden buna ulasmaya çalisiyorsun’ diye tartistim. Olay günü esim beni aradi ve ’Ben intihar ediyorum, hakkini helal et’ dedi.

Ben esimi çarsida yakaladim. Eve geri gittik. Ali’nin esi bana hakaret etti, esimle yasamami kinadi. Esime, ’Bosanalim ve seni Afyon’a yollayayim’ dedim. Esim bana ’Son kez Ali ile görüseyim, öyle gideyim’ dedi.

Ben de ’Neden?’ dedigimde, bana ’Sen beni bosayacaksin, namusum ortada kalacak, bana verdigi sözleri var, Ali ile bu yüzden görüsecegim’ dedi” diye konustu.



“Belki de koronadan öldü”

Ali Gümüs’ün kendisini arayarak yanina çagirdigini ve gittiginde kavga çiktigini dile getiren sanik Ali Baytekin, “Ali de bana telefonda ’Gel kozlarimizi paylasalim’ dedi.

Adliyeye gittikten sonra olay yerine geldim. Esim bana Ali’yi gösterdi. Telefonla konusuyordu. Birden kas göz yapti ve babasi geldi. Saldirdilar. 10 dakika yumruklastik. Ölen sahis bogazimi sikiyordu. Ali de elini beline atti. Silah çikaracak diye düsündüm. Biçagi havayi kaldirdim ’Beni birakin’ dedim. Ben geriye çekildigimde ikisinin de biçaklandigini gördüm. Biçaklamisim. Polisi ve ambulansi aradim. Adam hastanede 3 gün yogun bakimda, 2 gün de serviste kalmis. Ben korona oldugunu duymustum, belki de koronadan öldü, arastirilmasini istiyorum” dedi.



Mahkeme heyeti, sanik Ali Baytekin’in tutuklulugunun devamina hükmederek, davayi ileri bir tarihe erteledi.

Olayin geçmisi

Olay, 4 Ocak günü Odunpazari ilçesine bagli Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak’ta meydana geldi. Selami Gümüs ve oglu Ali Gümüs, yolda karsilastiklari Ali Baytekin ile tartismaya basladi.

Tartismanin büyümesi üzerine Baytekin, üzerinde tasidigi biçakla baba Gümüs’ü gögsünden, oglu Ali Gümüs’ü ise vücudunun çesitli yerlerinden yaraladi. Ilk müdahaleleri olay yerinde yapilan baba ve oglu ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Selami Gümüs, tedavi gördügü Eskisehir Sehir Hastanesi’nde 6 gün sonra yasamini yitirdi. Yarali oglu Ali Gümüs’ün ise tedavisinin ise sürdügü ögrenildi. Olayin ardindan gözaltina alinan Ali Baytekin ise çikartildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA