ATO'dan Kadin Girisimcilere Destek

Ankara Ticaret Odasi (ATO) ve Altindag Belediyesi tarafindan Avrupa Birligi Fonu ve Dünya Bankasi uygulama destegi ile geçici koruma altindaki Suriyeli kadinlar ile Türk kadinlarinin is hayatina girislerini saglayan ANKA projesi kapsaminda Beri Kadin Girisim ve Üretim Kooperatifi’nin atölye açilisi gerçeklestirildi.

ATO'dan Kadin Girisimcilere Destek
ATO Idea’nin koordinatörlügünde yürütülen proje kapsaminda Altindag Belediyesi Önder Kadin Egitim Kültür Merkezi’nde kurulan atölyenin açilisinda konusan ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odasi olarak hem iki ayri milletten olan kadinlarin bir arada is yapma kültürünün gelismesi hem ekonomiye kadin girisimci kazandirmaya yönelik böyle bir projede yer almaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Baran, “Kadinin elinin degdigi iste bereket olur. Biz de bu

projeye emek verenlerin önce aile ekonomisine, daha sonra da ülke ekonomisine katki saglayacagina inaniyoruz” dedi.

Kadinlarin ekonomik hayata katilmasi ve desteklenmesi açisindan projenin ve proje kapsaminda hayata geçirilen atölyelerin önemine dikkat çeken Baran, ”Kadinlarin kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayaklari üzerinde durmasi gelismis toplumlarin en önemli göstergesidir. Kadinlarin ekonomik hayatta faal olmalari sürdürülebilir ülke ekonomisi disinda istihdam ve is gücü açisindan da çok kiymetli” diye konustu.

Üreten ve çalisan kadinlara toplumun her zaman ihtiyaci oldugunu vurgulayan Baran, geçici koruma altindaki Suriyeli kadinlar ile Türk kadinlarinin is hayatina girislerini kolaylastirmayi amaçlayan proje sayesinde kadinlarin üretim yaparak is hayatina dahil olabilecegini söyledi.

Baran, “Anka projesi, paylasmanin ve dayanismanin gücünü bizlere gösteren bir çalisma oldu. Egitimler sirasinda sosyal fayda saglayan bu proje, üretim ve satis kisminda da ekonomik fayda saglayarak hem kisinin hem sehrin hem ülkenin kazanmasini saglayacak” ifadelerini kullandi.

Altindag Belediye Baskani Asim Balci ise yaptigi konusmada büyük ilerleme kaydettiklerini dile getirerek, “Hepimizi heyecanlandiran bu projede önemli bir asamaya geldik. Ancak bu yeterli bir nokta degil. Halkayi büyütüp daha genis kitlelere

ulasarak, kadinlarin ticari hayatta daha fazla yer almasi ve yurt disi pazarlarina açilmalari için çalismalarimiza devam edecegiz" diye konustu.

ATO, Altindag Belediyesi, Siginmacilar ve Göçmenlerle Dayanisma Dernegi (SGDD-ASAM), Türk Egitim Dernegi Üniversitesi Sosyal Inovasyon Merkezi (TEDÜ Istasyon) ve Sosyal Girisim Kurulusu JOON ile ortaklasa yürütülen projenin atölye açilisina Istanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satir, Altindag Kaymakami Cumali Atilla, ATO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcilari Temel Aktay ve Halil Ibrahim Yilmaz ile Altindag Belediyesi Baskan Yardimcisi Abdurrahman Karabudak, TIMKODER Yönetim Kurulu Baskani Fatih Ayhan da katildi.

Kaynak: İHA