AKMIB'de Yeni Baskan Saadettin Çagan

Akdeniz Ihracatçi Birlikleri’ne (AKIB) bagli Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi’nin (AKMIB) 2019-2020 Yili Olaganüstü Seçimli Genel Kurulu’nda Saadettin Çagan baskan seçildi. PVC kapi ve pencere üretimi yapan Nur-Is Pen firmasinin sahibi olan Saadettin Çagan, tek listeyle gidilen seçimde 32 delegenin tamaminin oyunu alarak AKMIB’i temsil etmeye hak kazandi. AKMIB Baskani Saadettin Çagan, “Dogu Akdeniz’in ihracatinda lokomotif güç olan AKMIB’in daha büyük basarilara imza atmasi için büyük bir azim ve kararlilikla çalisacagiz“ dedi.

AKMIB'de Yeni Baskan Saadettin Çagan
Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen AKMIB Olaganüstü Seçimli Genel Kurul Toplantisi, AKIB’in İçel’deki merkez binasinda gerçeklestirildi.

Mineral yakitlar ve yaglar, plastikler ve kauçuk mamulleri, organik-anorganik kimyasallar, eczacilik ürünleri, gübreler, boyalar ve kozmetik sektörlerinde faaliyet gösteren ihracatçi firmalarin üye oldugu AKMIB’in genel kurulunda Yusuf Simsek divan baskanligi yapti. Genel kurul toplantisinda 2019 ve 2020 yili çalisma raporlari, gelir gider hesaplari görüsülüp ibra edildi, 2021 yili bütçe ve is programi degerlendirilerek oylandi.

Ugur Ates, onursal baskan seçildi

Yönetim kurulu baskani, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ile AKMIB’i Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Genel Kurulu’nda temsil edecek delegelerin seçiminin gerçeklestirildigi genel kurulda Nur-Is Pen Kereste Insaat Taahhüt Yapi Elemanlari ve Pazarlama Sanayi Ticaret Ltd. Sti. Yönetim Kurulu Baskani Saadettin Çagan baskan seçildi.

Genel kurulu katilan delegelerin tamaminin oyunu alarak Yönetim Kurulu Baskani seçilen Saadettin Çagan, kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatçilarina verdikleri destekten dolayi tesekkür etti. Genel kurulda AKMIB Onursal Baskani seçilen Ali Ugur Ates’in uzun yillar kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü ile AKMIB camiasina önemli hizmetler verdigini belirten yeni Baskan Saadettin Çagan, “Onursal Baskanimiza kimyevi maddeler ve mamulleri sektörünün gelismesi ve AKMIB’in küresel pazarlardaki etkinliginin artmasi için verdigi hizmetlerden dolayi sükranlarimizi sunuyorum. Sayin Ali Ugur Ates’in bilgi ve tecrübelerinden istifade etmeye ve AKMIB’in yeni ihracat rekorlari kirmasi için onursal baskanimizla birlikte çalismaya devam edecegiz” dedi.



"Pandeminin yolaçtigi kayiplari hizlica telafi ediyoruz"

Akdeniz Ihracatçi Birlikleri’ne (AKIB) bagli 8 birlik arasinda AKMIB’in ihracatta lider oldugunu vurgulayan Baskan Saadettin Çagan, “Birligimiz 2019 yilinda 4,67 milyar dolarlik, 2020 yilinda 3,86 milyar dolarlik ihracat gerçeklestirdi. Küresel ekonomiyi sok edici biçimde sarsan, tedarik zincirlerinin, üretimin, arz ve talebin yönünü bir anda degistiren Covid-19 salgini kimyevi maddeler ve mamulleri sektörünü de derinden etkiledi. Ülke ihracatimizin lokomotiflerinden olan kimya sektörü pandemi yilinda 16,94 milyar dolarlik ihracat degerine ulasirken bu performansa AKMIB olarak yüzde 22 düzeyinde destek verdik. Pandemi kaynakli kayiplari 2021 yilinin basindan itibaren hizlica telafi etmeye baslayan Birligimiz, Ocak-Haziran döneminde geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 39 artis yakalayip 2,17 milyar dolarlik ihracat basarisi elde etti. Bu yükselis ivmesinin artarak devam edecegine, daha çok üreterek ve daha çok ihraç ederek ülkemize daha fazla döviz kazandiracagimiza inaniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA