ABD, Haiti Devlet Baskani Moise'ye Suikasti Kinadi

ABD Baskani Joe Biden, suikast sonucu yasamini yitiren Haiti Devlet Baskani Jovenel Moise için taziyelerini iletirken, saldiriyi kinadiklarini açikladi.

Gün içinde gazetecilere yaptigi açiklamada, olayla ilgili tüm bilgilere sahip olmadigini belirten Biden, sosyal medya hesabindan Moise'ye suikasta iliskin açiklama yapti.

Biden, Twitter paylasiminda, "Baskan Jovenel Moise'nin korkunç suikastini ve Haiti'nin First Lady'si Martine Moise'ye yapilan saldiriyi duydugumuzda soke olduk ve üzüldük. Bu igrenç eylemi kiniyoruz. Güvenli ve emniyetli bir Haiti için çalismaya devam ederken yardim etmeye haziriz." ifadelerini kullandi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken de Twitter hesabindan paylasimda bulunarak, "ABD, Baskan Moise'nin ailesine ve baskanlari öldürüldügü için Haiti halkina taziyelerini iletiyor. Bu menfur eylemi kiniyor, tüm siyasi partileri, sivil toplumu ve paydaslari birlikte çalismaya ve yanki uyandirmaya çagiriyoruz." açiklamasini yapti.

Haiti'nin 53 yasindaki Devlet Baskani Jovenel Moise, evine bir grup silahli kisi tarafindan düzenlenen saldiri sonucu hayatini kaybetmis, saldirida yaralanan esi Martine Moise'nin ise hastaneye kaldirildigi bildirilmisti.

Bir süredir siyasi istikrarsizligin hakim oldugu Haiti'de Moise, subatta gazetecilere yaptigi açiklamada "hayatina yönelik bir girisim oldugunu" söylemisti.

Kaynak: AA